Szendvics

Gombássonkásmelegszendvics

Gombás sonkás melegszendvics

Hozzávalók
200 g
csiperkegomba
4 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
100 g
szeletelt gépsonka
150 g
edami sajt
só, bors
2 db
tojás
4 szelet
kenyér
2 ek
ketchup
1 ek
vaj

Elkészítés

A gombás sonkás melegszendvics elkészítéséhez első körben a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy forró serpenyőben felolvasztjuk a vajat és szépen megkaramellizáljuk rajta a gombát, míg aranybarnára sül. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, még fél percig pirítjuk, aztán egy keverőtálba zúdítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a 0,5 cm-es apró kockákra vágott sonkát, a reszelt sajtot és sózzuk, borsozzuk. 

A két tojásból az egyiket nyersen a gombás alaphoz keverjük, a másikat pedig 8-10 perc alatt keményre főzzük, aztán megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és így adjuk hozzá. Az egészet alaposan elkeverjük. 

A kenyérszeletekre ráhalmozzuk a gombás ragut, majd betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe és grillfunkción 6-8 perc alatt megsütjük. Ha nem vagy ketchuptagadó, bátran locsold meg vele a melegszendó tetejét, aztán már falhatod is! 

Gombás sonkás melegszendvics tepsiben ketchuppal
Gombás sonkás melegszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 20 perc
  • Sütési idő: 6-8 perc

A gombás sonkás melegszendvics mellett van még bőven szendó recept a tarsolyunkban!

Szupergyors veggie burger

Rántottás melegszendvics

Pulykás BLT wrap

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha melegszendvics-rajongó vagy és a gombától sem riadsz vissza, akkor eljött a te időd! Készítsd el ezt a receptet valamelyik hűvösebb reggelen vagy estén, és légy boldog!

Hozzávalók

2 főre
200 g
csiperkegomba
4 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
100 g
szeletelt gépsonka
150 g
edami sajt
só, bors
2 db
tojás
4 szelet
kenyér
2 ek
ketchup
1 ek
vaj

A gombás sonkás melegszendvics elkészítéséhez első körben a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy forró serpenyőben felolvasztjuk a vajat és szépen megkaramellizáljuk rajta a gombát, míg aranybarnára sül. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, még fél percig pirítjuk, aztán egy keverőtálba zúdítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a 0,5 cm-es apró kockákra vágott sonkát, a reszelt sajtot és sózzuk, borsozzuk. 

A két tojásból az egyiket nyersen a gombás alaphoz keverjük, a másikat pedig 8-10 perc alatt keményre főzzük, aztán megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és így adjuk hozzá. Az egészet alaposan elkeverjük. 

A kenyérszeletekre ráhalmozzuk a gombás ragut, majd betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe és grillfunkción 6-8 perc alatt megsütjük. Ha nem vagy ketchuptagadó, bátran locsold meg vele a melegszendó tetejét, aztán már falhatod is! 

Gombás sonkás melegszendvics tepsiben ketchuppal
Gombás sonkás melegszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 20 perc
  • Sütési idő: 6-8 perc

A gombás sonkás melegszendvics mellett van még bőven szendó recept a tarsolyunkban!

Szupergyors veggie burger

Rántottás melegszendvics

Pulykás BLT wrap

Ha tetszett a Gombás sonkás melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept