Brutális kaják

Gránátalmasziruposcsirkespenótoskuszkusszal

Gránátalmaszirupos csirke spenótos kuszkusszal

Hozzávalók
1 db
egész csirke
A sziruphoz
500 ml
gránátalmalé
50 ml
vörösborecet
2 gerezd
zúzott fokhagyma
bors
1 tk
A töltelékhez
250 g
barna kenyér
2 ek
olaj
2 fej
hagyma (kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
5 - 6 db
zsályalevél
só, bors
2 db
zellerszár
150 ml
tej
1 db
tojás
A kuszkuszhoz
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
100 g
friss spenót
200 g
kuszkusz
400 ml
víz
1 db
gránátalma magjai

Elkészítés

A töltelékhez a kenyeret felvágjuk kb. 2 x 2 cm nagyságú kockákra. Száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni. Ugyanebben a serpenyőben az olajon, elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk az apróra vágott szárzellert. 3-4 percig pirítjuk, majd egy keverőtálba öntjük. Ha kicsit hűlt, keverjük bele a tejet és a tojást, majd a kenyérkockákat. 10 percet hagyjuk állni, hogy egy kicsit megszívja magát, ezután a csirke belsejébe töltjük, amennyi belefér. A maradékot egy kis, kiolajozott tepsibe tesszük, és majd a csirke mellett sütjük kb. fél órát.

A gránátalmaszirupos csirke elkészítése

A csirkét megsózzuk kívül. A sziruphoz a gránátalmalé felét a többi hozzávalóval összeforraljuk, hogy sűrű, kissé ragacsos mázat kapjunk (a sót csak a végén tesszük bele). A csirkére kenjünk a felét, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük fél órát. Ezután rákenjük a maradék szirupot, és további 1 órát sütjük. Ha nagyon sülne, alufóliával lefedjük az utolsó fél órában. 

Ha megsült, kivesszük, leöntjük róla a szaftot, amiből kb. 1 dl-t félreteszünk egy gyorsforralóba. Hozzáöntjük a maradék gránátalmalevet, és ezt is addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezzel kenjük le tálalás előtt a csirkét.

Spenótos kuszkusz

A kuszkuszhoz egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát az olajon, rádobjuk a spenótot, egy csipet sót, és ha összeesett, elzárjuk. A vizet felforraljuk, a kuszkuszt egy tálban összekeverjük a spenóttal, és felöntjük a vízzel. Lefedjük, és 5 percet állni hagyjuk. A gránátalma magjait kiütögetjük, a kuszkuszba keverjük, és a csirkét ezzel a körettel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Kicsit meglepő lehet, de gránátalmaléből zseniális mázat lehet csinálni, a csirkéhez pedig kifejezetten passzol, hiszen nagyon durván felpörgeti az ízét.

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 db
egész csirke
A sziruphoz
500 ml
gránátalmalé
50 ml
vörösborecet
2 gerezd
zúzott fokhagyma
bors
1 tk
A töltelékhez
250 g
barna kenyér
2 ek
olaj
2 fej
hagyma (kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
5 - 6 db
zsályalevél
só, bors
2 db
zellerszár
150 ml
tej
1 db
tojás
A kuszkuszhoz
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
100 g
friss spenót
200 g
kuszkusz
400 ml
víz
1 db
gránátalma magjai

A töltelékhez a kenyeret felvágjuk kb. 2 x 2 cm nagyságú kockákra. Száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni. Ugyanebben a serpenyőben az olajon, elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk az apróra vágott szárzellert. 3-4 percig pirítjuk, majd egy keverőtálba öntjük. Ha kicsit hűlt, keverjük bele a tejet és a tojást, majd a kenyérkockákat. 10 percet hagyjuk állni, hogy egy kicsit megszívja magát, ezután a csirke belsejébe töltjük, amennyi belefér. A maradékot egy kis, kiolajozott tepsibe tesszük, és majd a csirke mellett sütjük kb. fél órát.

A gránátalmaszirupos csirke elkészítése

A csirkét megsózzuk kívül. A sziruphoz a gránátalmalé felét a többi hozzávalóval összeforraljuk, hogy sűrű, kissé ragacsos mázat kapjunk (a sót csak a végén tesszük bele). A csirkére kenjünk a felét, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük fél órát. Ezután rákenjük a maradék szirupot, és további 1 órát sütjük. Ha nagyon sülne, alufóliával lefedjük az utolsó fél órában. 

Ha megsült, kivesszük, leöntjük róla a szaftot, amiből kb. 1 dl-t félreteszünk egy gyorsforralóba. Hozzáöntjük a maradék gránátalmalevet, és ezt is addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezzel kenjük le tálalás előtt a csirkét.

Spenótos kuszkusz

A kuszkuszhoz egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát az olajon, rádobjuk a spenótot, egy csipet sót, és ha összeesett, elzárjuk. A vizet felforraljuk, a kuszkuszt egy tálban összekeverjük a spenóttal, és felöntjük a vízzel. Lefedjük, és 5 percet állni hagyjuk. A gránátalma magjait kiütögetjük, a kuszkuszba keverjük, és a csirkét ezzel a körettel tálaljuk.

Ha tetszett a Gránátalmaszirupos csirke spenótos kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept