Tészták

Gránátoskocka

Gránátos kocka

Hozzávalók
800 g
krumpli
320 g
fodros kockatészta
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 tk
fűszerpaprika
bors

Elkészítés

A gránátos kocka első lépéseként a krumplikat megpucoljuk, kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, majd bő, sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Ügyeljünk rá, hogy a leszűrésnél 150-200 ml főzővizet tegyünk félre. Amíg fő a krumpli, bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát is a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. 

Zsírt melegítünk egy lapos, inkább szélesebb lábasban vagy nagyobb serpenyőben, és közepes hőfokon kb. 8 perc alatt megdinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a krumplit és erős hőfokon elkezdjük pirítani, miközben egy krumplinyomó segítségével darabosra törjük. Hozzáadjuk a tésztát, felöntjük a főzővízzel, sózzuk, borsozzuk – ez utóbbit ne sajnáljuk –, és erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk, majd tálalunk. 

granatos-kocka
Gránátos kocka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több tészta, amit mindenki ismer és szeret:

Kolbászos túrós csusza

Káposztás tészta

Copfocska paprikáscsirke-szószban

www.streetkitchen.hu

Több néven is fut ez az ételkülönlegesség kis hazánkban. Grenadírmars, gránátos kocka, krumplis tészta. Egy azonban biztos: a végeredményt szinte mindenki imádja.

Hozzávalók

4 főre
800 g
krumpli
320 g
fodros kockatészta
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 tk
fűszerpaprika
bors

A gránátos kocka első lépéseként a krumplikat megpucoljuk, kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, majd bő, sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Ügyeljünk rá, hogy a leszűrésnél 150-200 ml főzővizet tegyünk félre. Amíg fő a krumpli, bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát is a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. 

Zsírt melegítünk egy lapos, inkább szélesebb lábasban vagy nagyobb serpenyőben, és közepes hőfokon kb. 8 perc alatt megdinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a krumplit és erős hőfokon elkezdjük pirítani, miközben egy krumplinyomó segítségével darabosra törjük. Hozzáadjuk a tésztát, felöntjük a főzővízzel, sózzuk, borsozzuk – ez utóbbit ne sajnáljuk –, és erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk, majd tálalunk. 

granatos-kocka
Gránátos kocka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több tészta, amit mindenki ismer és szeret:

Kolbászos túrós csusza

Káposztás tészta

Copfocska paprikáscsirke-szószban

Ha tetszett a Gránátos kocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept