Húsételek

GrillezettDubarry-sertéstormáscoleslaw-val

Grillezett Dubarry-sertés tormás coleslaw-val

Hozzávalók
200 g
karfiol
1 ek
olívaolaj
só, bors
1 mk
őrölt szerecsendió
2 szelet
sertéstarja
(kb. 180 g/szelet)
1 csomag
csípős, mustáros folyékony grillpác
(69 ml-es kiszerelés)
2 db
vizes mozzarella
(100 g/db)
A coleslaw-hoz
300 g
lila káposzta
3 szál
újhagyma
1 szál
fehérrépa
(150 g/szál)
130 g
tejföl
160 g
majonéz
2 ek
reszelt torma
1 ek
méz
só, bors
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A grillezett Dubarry-sertés első lépéseként a karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a szerecsendióval, majd alaposan becsomagoljuk alufóliába. A kis karfiolcsomag mehet a grillre, lehetőleg a szélére, ahol csak indirekt hő éri, nehogy megégjen. Ennek érdekében érdemes néha megforgatni. 20-30 perc kell neki, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogyan áll.

A 1,5 cm vastag szeletekre vágott tarját beleforgatjuk a pácba és a csomagoláson jelzett ideig benne hagyjuk, hogy jól átvegye az ízét.

A salátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a fehérrépát pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket összeforgatjuk a tejföllel, a majonézzel, a reszelt tormával és a mézzel, sózzuk, borsozzuk, aztán adunk neki egy kevés citromlevet is.

A húsokat a grillre dobjuk és oldalanként kb. 2 percig sütjük. Ezután levesszük a tarjákat a grillről, a tetejükre pakoljuk a karfiolt és a mozzarellát, és mehetnek vissza a grillre még 2-3 percre. A kész húst a káposztasalátával tálaljuk.

grillezett-dubarry-sertes-tormas-coleslaw-val-1
Grillezett Dubarry-sertés tormás coleslaw-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc 
  • Pácolási idő: minimum 2 óra

Még több szaftos tarja a grillről:

Mexikói carne asada tarja

Sörben pácolt tarja grillezett cukkinivel és paprikával felturbózott zöldsalátával

Ázsiai grill tarja

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A Dubarry-sertésszelet nem klasszik grillkajaként ismert, szerintem viszont egy kis füstös ízvilág nem sok ételnek árt. A tormás káposztasaláta pedig nagyon jól kiegészíti ezt a húst.

Hozzávalók

2 főre
200 g
karfiol
1 ek
olívaolaj
só, bors
1 mk
őrölt szerecsendió
2 szelet
sertéstarja
(kb. 180 g/szelet)
1 csomag
csípős, mustáros folyékony grillpác
(69 ml-es kiszerelés)
2 db
vizes mozzarella
(100 g/db)
A coleslaw-hoz
300 g
lila káposzta
3 szál
újhagyma
1 szál
fehérrépa
(150 g/szál)
130 g
tejföl
160 g
majonéz
2 ek
reszelt torma
1 ek
méz
só, bors
0.5 db
citrom leve

A grillezett Dubarry-sertés első lépéseként a karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a szerecsendióval, majd alaposan becsomagoljuk alufóliába. A kis karfiolcsomag mehet a grillre, lehetőleg a szélére, ahol csak indirekt hő éri, nehogy megégjen. Ennek érdekében érdemes néha megforgatni. 20-30 perc kell neki, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogyan áll.

A 1,5 cm vastag szeletekre vágott tarját beleforgatjuk a pácba és a csomagoláson jelzett ideig benne hagyjuk, hogy jól átvegye az ízét.

A salátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a fehérrépát pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket összeforgatjuk a tejföllel, a majonézzel, a reszelt tormával és a mézzel, sózzuk, borsozzuk, aztán adunk neki egy kevés citromlevet is.

A húsokat a grillre dobjuk és oldalanként kb. 2 percig sütjük. Ezután levesszük a tarjákat a grillről, a tetejükre pakoljuk a karfiolt és a mozzarellát, és mehetnek vissza a grillre még 2-3 percre. A kész húst a káposztasalátával tálaljuk.

grillezett-dubarry-sertes-tormas-coleslaw-val-1
Grillezett Dubarry-sertés tormás coleslaw-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc 
  • Pácolási idő: minimum 2 óra

Még több szaftos tarja a grillről:

Mexikói carne asada tarja

Sörben pácolt tarja grillezett cukkinivel és paprikával felturbózott zöldsalátával

Ázsiai grill tarja

Ha tetszett a Grillezett Dubarry-sertés tormás coleslaw-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept