Grillszezon

Grillezettgyümölcsnyárs

Grillezett gyümölcsnyárs

Hozzávalók
100 g
ananász
2 db
kivi
2 db
nektarin
2 db
sárgabarack
8 db
eper
1 ek
olívaolaj
1 ek
méz
1 db
citrom reszelt héja
1 tk
fehér szezámmag
1 tk
fekete szezámmag

Elkészítés

A grillezett gyümölcsnyárs első lépéseként előkészítjük a gyümölcsöket: az ananászt megpucoljuk és előbb 1 cm vastag szeletekre, majd négybe vágjuk őket. A kivit megpucoljuk, hosszában elfelezzük és 1 cm-es szeletekre vágjuk. A nektarint és a barackot kimagozzuk és négybe vágjuk, az epret pedig kicsumázzuk. 

A felaprított gyümölcsöket nyársra húzzuk és egy ecset segítségével lekenjük az olívaolajjal. Forró grillre helyezzük a nyársakat és 2-3 perc alatt megpirítjuk őket. Ezután egy tálra tesszük, meglocsoljuk a mézzel, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a kétféle szezámmaggal. Tökéletes kiegészítő lehet a grillhúsok mellett, de akár egy menü végén, desszertként is zárhatjuk vele a falatozást. 

grillezett-gyumolcsnyars-2
Grillezett gyümölcsnyárs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 2-3 perc

Még több izgalmas desszert a grillről:

Gyümölcsös grillezett tortilla pillecukorral

Grillezett baklava

Morzsás őszibarack a grillről

www.streetkitchen.hu

Ha eddig nem grilleztél volna gyümölcsöt, akkor dobj el mindent, ami a kezedben van és irány a kert! Hidd el nekem, ez lesz a nyár slágere! 🙂 Természetesen mindenki variálhatja a kedvenc gyümölcseivel a receptet.

Hozzávalók

2 főre
100 g
ananász
2 db
kivi
2 db
nektarin
2 db
sárgabarack
8 db
eper
1 ek
olívaolaj
1 ek
méz
1 db
citrom reszelt héja
1 tk
fehér szezámmag
1 tk
fekete szezámmag

A grillezett gyümölcsnyárs első lépéseként előkészítjük a gyümölcsöket: az ananászt megpucoljuk és előbb 1 cm vastag szeletekre, majd négybe vágjuk őket. A kivit megpucoljuk, hosszában elfelezzük és 1 cm-es szeletekre vágjuk. A nektarint és a barackot kimagozzuk és négybe vágjuk, az epret pedig kicsumázzuk. 

A felaprított gyümölcsöket nyársra húzzuk és egy ecset segítségével lekenjük az olívaolajjal. Forró grillre helyezzük a nyársakat és 2-3 perc alatt megpirítjuk őket. Ezután egy tálra tesszük, meglocsoljuk a mézzel, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a kétféle szezámmaggal. Tökéletes kiegészítő lehet a grillhúsok mellett, de akár egy menü végén, desszertként is zárhatjuk vele a falatozást. 

grillezett-gyumolcsnyars-2
Grillezett gyümölcsnyárs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 2-3 perc

Még több izgalmas desszert a grillről:

Gyümölcsös grillezett tortilla pillecukorral

Grillezett baklava

Morzsás őszibarack a grillről

Ha tetszett a Grillezett gyümölcsnyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept