Első körben a darált húst összekeverjük a száraz fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát is. Jó alaposan összegyúrjuk.
A tortillalapokat egymásra helyezzük, majd levágjuk a széleit úgy, hogy négyzeteket kapjunk.
A darált húsos keveréket öt egyenlő részre osztjuk és jöhet az összeállítás. Az első tortillalap közepétől indulva kifelé egyenletesen elkenünk rajta egy adag fűszeres darált húst, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd jöhet rá egy másik tortilla, és így tovább, amíg el nem fogy a hús. Az utolsó tortillalapot hússal fejezzük be.
Miután ezzel megvagyunk, a „tortillatornyot” hosszában négy egyenlő részre vágjuk, majd megfordítjuk őket vágási felülettel felfelé és szorosan egymás mellé helyezzük.
Ezután képzeletben 6 egyenlő részre osztjuk a tortillatornyot és mindegyik részbe szúrunk egy saslikpálcát. Ügyeljünk rá, hogy egymástól egyforma távolságra legyenek.
A pálcák mentén egy éles késsel elvágjuk a tornyokat, hogy hosszúkás kis nyársakat kapjunk. A nyársakat előmelegített, olívaolajjal enyhén kikent serpenyőben készre sütjük. Oldalanként 1-2 percig pirítjuk, hogy szépen megbarnuljanak és ropogósak legyenek. Időnként le is fedhetjük, hogy belül is jól átsüljenek.
Ez idő alatt elkészítjük a salátát. Egy keverőtálba tesszük az apró kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott jalapenót és petrezselymet. Hozzáreszeljük egy lime héját és facsarunk bele a levéből is.
Meglocsoljuk olívaolajjal és mézzel, sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha kell, adhatunk még hozzá mézet vagy lime-levet.
Tálaláskor egy tányér közepén elkenünk 2-3 evőkanál joghurtot, ráhalmozunk két nagy kanál salátát és ennek a tetejére helyezünk egy kebabnyársat. Végül az egészre reszelünk egy kevés friss citromhéjat.
Grillezettkebabnyárs
Kebabrajongók, figyelem, ilyen formában még biztosan nem kóstoltátok a kedvenceteket! Kicsit megvariáltuk az összeállítást, de ízekben és hozzávalókban is hozza az autentikus vonalat. Frissítő paradicsomsalátával és joghurttal imádni fogjátok!
Ez a grillezett kebabnyárs garantáltan új szintre emeli a klasszikus darált húsos fogásokat! A fűszeres húsrétegek közé préselt tortilla extra textúrát és ropogósságot ad, miközben az ízek abszolút hoznak minden közel-keleti hangulatot. Mindenképp készítsd el!
Hozzávalók
A paradicsomsalátához
A tálaláshoz
Elkészítés
Első körben a darált húst összekeverjük a száraz fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát is. Jó alaposan összegyúrjuk.
A tortillalapokat egymásra helyezzük, majd levágjuk a széleit úgy, hogy négyzeteket kapjunk.
A darált húsos keveréket öt egyenlő részre osztjuk és jöhet az összeállítás. Az első tortillalap közepétől indulva kifelé egyenletesen elkenünk rajta egy adag fűszeres darált húst, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd jöhet rá egy másik tortilla, és így tovább, amíg el nem fogy a hús. Az utolsó tortillalapot hússal fejezzük be.
Miután ezzel megvagyunk, a „tortillatornyot” hosszában négy egyenlő részre vágjuk, majd megfordítjuk őket vágási felülettel felfelé és szorosan egymás mellé helyezzük.
Ezután képzeletben 6 egyenlő részre osztjuk a tortillatornyot és mindegyik részbe szúrunk egy saslikpálcát. Ügyeljünk rá, hogy egymástól egyforma távolságra legyenek.
A pálcák mentén egy éles késsel elvágjuk a tornyokat, hogy hosszúkás kis nyársakat kapjunk. A nyársakat előmelegített, olívaolajjal enyhén kikent serpenyőben készre sütjük. Oldalanként 1-2 percig pirítjuk, hogy szépen megbarnuljanak és ropogósak legyenek. Időnként le is fedhetjük, hogy belül is jól átsüljenek.
Ez idő alatt elkészítjük a salátát. Egy keverőtálba tesszük az apró kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott jalapenót és petrezselymet. Hozzáreszeljük egy lime héját és facsarunk bele a levéből is.
Meglocsoljuk olívaolajjal és mézzel, sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha kell, adhatunk még hozzá mézet vagy lime-levet.
Tálaláskor egy tányér közepén elkenünk 2-3 evőkanál joghurtot, ráhalmozunk két nagy kanál salátát és ennek a tetejére helyezünk egy kebabnyársat. Végül az egészre reszelünk egy kevés friss citromhéjat.
A grillezett kebabnyárs nemcsak ízbomba, de brutál jól is néz ki a tányéron. Ha igazán nagyot szeretnél dobni, kínálj mellé hummuszt vagy sült padlizsánkrémet is – vendégvárónak is tökéletes!
A grillezett kebabnyárs után kedvet kaptál még több grillkajához? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!
Barna vajas, grillezett, kakukkfüves csirkemell görögdinnyés görög salátával
Fullos nyári grilltál borsos-citromos csirkével és sajtos sült kukoricasalátával
Ha tetszett a Grillezett kebabnyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!