Grillszezon

Grillezettkebabnyárs

Grillezett kebabnyárs
Grillezett kebabnyárs

Hozzávalók
500 g
darált marhahús
1 tk
őrölt római kömény
2 ek
őrölt fűszerpaprika
2 ek
őrölt füstölt paprika
1 tk
őrölt chili
2 tk
szárított oregánó
1 ek
fokhagyma-granulátum
bors
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
5 db
tortillalap
1 ek
olívaolaj a sütéshez
A paradicsomsalátához
4 db
paradicsom
(90 g/db)
1 fej
lila hagyma
(50 g/fej)
1 db
jalapeno
1 csokor
petrezselyem
1 db
lime
1 ek
olívaolaj
1 ek
méz
bors
A tálaláshoz
250 ml
görög joghurt
1 db
citrom

Elkészítés
  1. Első körben a darált húst összekeverjük a száraz fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát is. Jó alaposan összegyúrjuk.

  2. A tortillalapokat egymásra helyezzük, majd levágjuk a széleit úgy, hogy négyzeteket kapjunk.

  3. A darált húsos keveréket öt egyenlő részre osztjuk és jöhet az összeállítás. Az első tortillalap közepétől indulva kifelé egyenletesen elkenünk rajta egy adag fűszeres darált húst, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd jöhet rá egy másik tortilla, és így tovább, amíg el nem fogy a hús. Az utolsó tortillalapot hússal fejezzük be.

  4. Miután ezzel megvagyunk, a „tortillatornyot” hosszában négy egyenlő részre vágjuk, majd megfordítjuk őket vágási felülettel felfelé és szorosan egymás mellé helyezzük. 

  5. Ezután képzeletben 6 egyenlő részre osztjuk a tortillatornyot és mindegyik részbe szúrunk egy saslikpálcát. Ügyeljünk rá, hogy egymástól egyforma távolságra legyenek.

  6. A pálcák mentén egy éles késsel elvágjuk a tornyokat, hogy hosszúkás kis nyársakat kapjunk. A nyársakat előmelegített, olívaolajjal enyhén kikent serpenyőben készre sütjük. Oldalanként 1-2 percig pirítjuk, hogy szépen megbarnuljanak és ropogósak legyenek. Időnként le is fedhetjük, hogy belül is jól átsüljenek.

  7. Ez idő alatt elkészítjük a salátát. Egy keverőtálba tesszük az apró kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott jalapenót és petrezselymet. Hozzáreszeljük egy lime héját és facsarunk bele a levéből is.

  8. Meglocsoljuk olívaolajjal és mézzel, sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha kell, adhatunk még hozzá mézet vagy lime-levet. 

  9. Tálaláskor egy tányér közepén elkenünk 2-3 evőkanál joghurtot, ráhalmozunk két nagy kanál salátát és ennek a tetejére helyezünk egy kebabnyársat. Végül az egészre reszelünk egy kevés friss citromhéjat.

www.streetkitchen.hu

Kebabrajongók, figyelem, ilyen formában még biztosan nem kóstoltátok a kedvenceteket! Kicsit megvariáltuk az összeállítást, de ízekben és hozzávalókban is hozza az autentikus vonalat. Frissítő paradicsomsalátával és joghurttal imádni fogjátok!

Hozzávalók

6 darab nyárshoz
500 g
darált marhahús
1 tk
őrölt római kömény
2 ek
őrölt fűszerpaprika
2 ek
őrölt füstölt paprika
1 tk
őrölt chili
2 tk
szárított oregánó
1 ek
fokhagyma-granulátum
bors
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
5 db
tortillalap
1 ek
olívaolaj a sütéshez
A paradicsomsalátához
4 db
paradicsom
(90 g/db)
1 fej
lila hagyma
(50 g/fej)
1 db
jalapeno
1 csokor
petrezselyem
1 db
lime
1 ek
olívaolaj
1 ek
méz
bors
A tálaláshoz
250 ml
görög joghurt
1 db
citrom

Elkészítés

  1. Első körben a darált húst összekeverjük a száraz fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát is. Jó alaposan összegyúrjuk.

  2. A tortillalapokat egymásra helyezzük, majd levágjuk a széleit úgy, hogy négyzeteket kapjunk.

  3. A darált húsos keveréket öt egyenlő részre osztjuk és jöhet az összeállítás. Az első tortillalap közepétől indulva kifelé egyenletesen elkenünk rajta egy adag fűszeres darált húst, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd jöhet rá egy másik tortilla, és így tovább, amíg el nem fogy a hús. Az utolsó tortillalapot hússal fejezzük be.

  4. Miután ezzel megvagyunk, a „tortillatornyot” hosszában négy egyenlő részre vágjuk, majd megfordítjuk őket vágási felülettel felfelé és szorosan egymás mellé helyezzük. 

  5. Ezután képzeletben 6 egyenlő részre osztjuk a tortillatornyot és mindegyik részbe szúrunk egy saslikpálcát. Ügyeljünk rá, hogy egymástól egyforma távolságra legyenek.

  6. A pálcák mentén egy éles késsel elvágjuk a tornyokat, hogy hosszúkás kis nyársakat kapjunk. A nyársakat előmelegített, olívaolajjal enyhén kikent serpenyőben készre sütjük. Oldalanként 1-2 percig pirítjuk, hogy szépen megbarnuljanak és ropogósak legyenek. Időnként le is fedhetjük, hogy belül is jól átsüljenek.

  7. Ez idő alatt elkészítjük a salátát. Egy keverőtálba tesszük az apró kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott jalapenót és petrezselymet. Hozzáreszeljük egy lime héját és facsarunk bele a levéből is.

  8. Meglocsoljuk olívaolajjal és mézzel, sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha kell, adhatunk még hozzá mézet vagy lime-levet. 

  9. Tálaláskor egy tányér közepén elkenünk 2-3 evőkanál joghurtot, ráhalmozunk két nagy kanál salátát és ennek a tetejére helyezünk egy kebabnyársat. Végül az egészre reszelünk egy kevés friss citromhéjat.

A grillezett kebabnyárs nemcsak ízbomba, de brutál jól is néz ki a tányéron. Ha igazán nagyot szeretnél dobni, kínálj mellé hummuszt vagy sült padlizsánkrémet is – vendégvárónak is tökéletes!

A grillezett kebabnyárs után kedvet kaptál még több grillkajához? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!

Barna vajas, grillezett, kakukkfüves csirkemell görögdinnyés görög salátával

Grillezett padlizsán

Fullos nyári grilltál borsos-citromos csirkével és sajtos sült kukoricasalátával

Ha tetszett a Grillezett kebabnyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept