A halat kiolvasztjuk és leöntjük róla a leolvadt folyadékot. Ezután sózzuk a filék mindkét oldalát, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a pácot. Ehhez a rozmaringleveleket felaprítjuk és egy tálban összekeverjük a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a zúzott fokhagymával, az olajjal, a borssal és a chilipehellyel.
A halfiléket egy tálba fektetjük és mindkét oldalukat bekenjük a páccal. 30 percig állni hagyjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a filéket, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfunkción 15 perc alatt megsütjük.
Salátával tálaljuk.
Grillezetttilápia
Gyorsan kell valami vacsi? A grillezett tilápia amilyen egyszerű, olyan hamar megvan. Összedobsz egy kis pácot, aztán betolod a sütőbe. Ha nincs kedved órákig főzni, vagy csak valami könnyűre vágysz, ez egy szuper választás. Ha van otthon egy kis salátamixed, nem is kell mellé más, de bármilyen körettel megállja a helyét!
Ez a recept tipikusan a nyári grillezéseket juttatja eszembe, friss hal, pár egyszerű fűszer és jó társaság a teraszon. De se terasz, se faszenes grill nem kell ahhoz, hogy ezt a hangulatot csempészd az otthonodba. Csak dobd össze ezt a receptet, bonts egy jó üveg száraz fehérbort és élvezd a dolce vitát.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A halat kiolvasztjuk és leöntjük róla a leolvadt folyadékot. Ezután sózzuk a filék mindkét oldalát, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a pácot. Ehhez a rozmaringleveleket felaprítjuk és egy tálban összekeverjük a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a zúzott fokhagymával, az olajjal, a borssal és a chilipehellyel.
A halfiléket egy tálba fektetjük és mindkét oldalukat bekenjük a páccal. 30 percig állni hagyjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a filéket, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfunkción 15 perc alatt megsütjük.
Salátával tálaljuk.

Tipp: Persze faszenes grillen is el lehet készíteni ezt az ételt, ebben az esetben érdemes a filéket egy úgynevezett halsütő keretbe zárni, így biztosan nem tapad a grillrácsra és forgatni is könnyebb. Serpenyőben viszont nem ajánlott próbálkozni vele, mert a laza szerkezetű hal könnyen széteshet fordítás közben.
Kiolvasztás: Nagyon fontos, hogy a tilápia teljesen kiolvadjon, mielőtt elkezded a pácolást. Ha nem olvad ki rendesen, akkor egyenetlenül fog sülni. Tedd a halat egy tálban a hűtőbe, vagy hideg folyó víz alatt olvaszd ki. Ne hagyd szobahőmérsékleten túl sokáig, mert az nem biztonságos.
Pác: Ne ijedj meg a páctól! Az csak néhány egyszerű hozzávaló, amit összekeverünk. Ha nincs otthon rozmaring, használhatsz más fűszert is, például oregánót vagy kakukkfüvet. A lényeg, hogy valami ízt adjunk a halnak.
Ez a grillezett tilápia pont az a fajta recept, ami megmutatja, hogy egy gyors vacsora is lehet különleges. A fűszeres-citromos pác nem bonyolult, mégis feldobja a halat, a salátamix pedig tökéletes kísérő, ha könnyed, friss ételre vágysz. Akár hétköznap este, akár egy gyors vendégváró fogásként, mindig jó döntés. A gumikacsa már borral a kézben várja a tálalást! Vannak ám még halas receptjeink:
Rántott ponty franciasalátával
Ha tetszett a grillezett tilápia receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!