Mielőtt nekiállunk a gumisüti elkészítésének, a tepsi alját vékonyan kikenjük vízzel és terítünk bele egy folpackot úgy, hogy az bőven kilógjon belőle. Ez majd megkönnyíti a sütemény kivételét a tepsiből.
Az alsó réteghez a tojást szétválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral kihabosítjuk. A vízben elkeverjük a zselatint, és mikróban kb. 30 másodperc alatt felforrósítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Először a zselatinos keveréket, majd a fehérjét hozzákeverjük a sárgájához, beleöntjük a tepsibe és a hűtőbe tesszük.
A kakaós réteg teljesen úgy készül, mint az első, annyi különbséggel, hogy a sárgájához hozzákeverjük a kakaóport is. Amikor megvagyunk vele, akkor ráöntjük a már megszilárdult első rétegre.
A tejfölös réteghez a tejfölben elkeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint elkeverjük a vízben, és mikróban felforrósítjuk, majd a tejfölhöz adjuk. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük, és ráöntjük a második rétegre, majd mehet vissza a hűtőbe.
A szörpös réteghez a vízben elkeverjük a zselatint, majd felöntjük a szörppel és 1 percig forraljuk. Lehűtjük, majd ráöntjük a harmadik rétegre. Hűtőbe tesszük a süteményt, megvárjuk, míg teljesen kihűl, aztán felszeleteljük és tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: kb. 60 perc
- Összesen: 100 perc