Fantasztikus desszertek

Gumisüti,ahogyKacsaÚrszereti

Gumisüti, ahogy Kacsa Úr szereti

Hozzávalók
Az alsó réteghez
3 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
80 g
porcukor
150 ml
víz
20 g
zselatinpor
A kakaós réteghez
3 db
tojás
80 g
porcukor
20 g
cukrozatlan kakaópor
150 ml
víz
20 g
zselatinpor
A tejfölös réteghez
500 g
tejföl
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
150 ml
víz
20 g
zselatinpor
A szörpös réteghez
250 ml
víz
30 g
zselatinpor
200 ml
narancsszörp

Elkészítés

Mielőtt nekiállunk a gumisüti elkészítésének, a tepsi alját vékonyan kikenjük vízzel és terítünk bele egy folpackot úgy, hogy az bőven kilógjon belőle. Ez majd megkönnyíti a sütemény kivételét a tepsiből. 

Az alsó réteghez a tojást szétválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral kihabosítjuk. A vízben elkeverjük a zselatint, és mikróban kb. 30 másodperc alatt felforrósítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Először a zselatinos keveréket, majd a fehérjét hozzákeverjük a sárgájához, beleöntjük a tepsibe és a hűtőbe tesszük. 

A kakaós réteg teljesen úgy készül, mint az első, annyi különbséggel, hogy a sárgájához hozzákeverjük a kakaóport is. Amikor megvagyunk vele, akkor ráöntjük a már megszilárdult első rétegre.

A tejfölös réteghez a tejfölben elkeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint elkeverjük a vízben, és mikróban felforrósítjuk, majd a tejfölhöz adjuk. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük, és ráöntjük a második rétegre, majd mehet vissza a hűtőbe.

A szörpös réteghez a vízben elkeverjük a zselatint, majd felöntjük a szörppel és 1 percig forraljuk. Lehűtjük, majd ráöntjük a harmadik rétegre. Hűtőbe tesszük a süteményt, megvárjuk, míg teljesen kihűl, aztán felszeleteljük és tálaljuk.

gumisuti
Gumisüti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: kb. 60 perc 
  • Összesen: 100 perc

 

Még több fincsi sütike Zsolti keze alól:

Epres gyümölcstorta

Rebarbarás kevert süti

Mimóza szelet

www.streetkitchen.hu

Már régóta szemeztem ezzel a süteménnyel, de mindig napoltam az elkészítését. Mindeddig. Viszont hajtott a kíváncsiság, így végre megcsináltam én is. Először, de nem utoljára.

Hozzávalók

1 20x30 cm-es tepsihez
Az alsó réteghez
3 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
80 g
porcukor
150 ml
víz
20 g
zselatinpor
A kakaós réteghez
3 db
tojás
80 g
porcukor
20 g
cukrozatlan kakaópor
150 ml
víz
20 g
zselatinpor
A tejfölös réteghez
500 g
tejföl
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
150 ml
víz
20 g
zselatinpor
A szörpös réteghez
250 ml
víz
30 g
zselatinpor
200 ml
narancsszörp

Mielőtt nekiállunk a gumisüti elkészítésének, a tepsi alját vékonyan kikenjük vízzel és terítünk bele egy folpackot úgy, hogy az bőven kilógjon belőle. Ez majd megkönnyíti a sütemény kivételét a tepsiből. 

Az alsó réteghez a tojást szétválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral kihabosítjuk. A vízben elkeverjük a zselatint, és mikróban kb. 30 másodperc alatt felforrósítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Először a zselatinos keveréket, majd a fehérjét hozzákeverjük a sárgájához, beleöntjük a tepsibe és a hűtőbe tesszük. 

A kakaós réteg teljesen úgy készül, mint az első, annyi különbséggel, hogy a sárgájához hozzákeverjük a kakaóport is. Amikor megvagyunk vele, akkor ráöntjük a már megszilárdult első rétegre.

A tejfölös réteghez a tejfölben elkeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint elkeverjük a vízben, és mikróban felforrósítjuk, majd a tejfölhöz adjuk. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük, és ráöntjük a második rétegre, majd mehet vissza a hűtőbe.

A szörpös réteghez a vízben elkeverjük a zselatint, majd felöntjük a szörppel és 1 percig forraljuk. Lehűtjük, majd ráöntjük a harmadik rétegre. Hűtőbe tesszük a süteményt, megvárjuk, míg teljesen kihűl, aztán felszeleteljük és tálaljuk.

gumisuti
Gumisüti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: kb. 60 perc 
  • Összesen: 100 perc

 

Még több fincsi sütike Zsolti keze alól:

Epres gyümölcstorta

Rebarbarás kevert süti

Mimóza szelet

Ha tetszett a Gumisüti, ahogy Kacsa Úr szereti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept