Halételek

Gyömbéreshalcurry,kardamomosvajasrizzsel

Gyömbéres hal curry, kardamomos vajas rizzsel

Hozzávalók
1 ek
vaj
300 g
tőkehalfilé
2 tk
madras currypor
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt édeskömény
2 tk
őrölt gyömbér
só,bors
olívaolaj
1 csokor
friss koriander
2 cm-es
friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb hagyma
150 g
konzerv csicseriborsó
1 nagy marék
friss spenót
150 ml
kókusztejszín
100 ml
víz
1 db
lime leve
A rizshez:
1 bögre
basmati rizs
2 bögre
forró víz
1 tk
1 mk
őrölt kardamom

Elkészítés

A curry-hez egy kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és friss gyömbért. Belerakjuk a felkockázott halat, majd az őrölt fűszereket. Megkeverjük majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Miután felforrt, levesszük a lángot és 5 percig főzzük. Ezután megy bele a csicseriborsó. 2-3 perc múlva beleöntjük a kókusztejszínt és belefacsarjuk a lime levét. 1-2 perc főzés után elzárjuk és mehet bele a spenót. A rizst a vajon elkezdjük pirítani. 1 perc után belerakjuk a kardamomot, sózzuk és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Miután felforrt, alacsony lángon addig főzzük lefedve, amíg meg nem puhul. A curry-t a fűszeres rizzsel tálaljuk és megszórjuk rengeteg friss korianderrel.

www.streetkitchen.hu

Imádjuk a curryket! Nem csak azért, mert tele vannak rengeteg ízzel, hanem mert annyi variácó van, hogy csak a fantáziánk szabhat határokat! :P Most, egy halas változatot hoztunk, amit a rengeteg gyömbér annyira összefog, hogy abbahagyhatatlan! :P

Hozzávalók

2 főre
1 ek
vaj
300 g
tőkehalfilé
2 tk
madras currypor
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt édeskömény
2 tk
őrölt gyömbér
só,bors
olívaolaj
1 csokor
friss koriander
2 cm-es
friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb hagyma
150 g
konzerv csicseriborsó
1 nagy marék
friss spenót
150 ml
kókusztejszín
100 ml
víz
1 db
lime leve
A rizshez:
1 bögre
basmati rizs
2 bögre
forró víz
1 tk
1 mk
őrölt kardamom

A curry-hez egy kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és friss gyömbért. Belerakjuk a felkockázott halat, majd az őrölt fűszereket. Megkeverjük majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Miután felforrt, levesszük a lángot és 5 percig főzzük. Ezután megy bele a csicseriborsó. 2-3 perc múlva beleöntjük a kókusztejszínt és belefacsarjuk a lime levét. 1-2 perc főzés után elzárjuk és mehet bele a spenót. A rizst a vajon elkezdjük pirítani. 1 perc után belerakjuk a kardamomot, sózzuk és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Miután felforrt, alacsony lángon addig főzzük lefedve, amíg meg nem puhul. A curry-t a fűszeres rizzsel tálaljuk és megszórjuk rengeteg friss korianderrel.

Ha tetszett a Gyömbéres hal curry, kardamomos vajas rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept