Megúszós sütik

Gyömbérkenyér,ahogyaztkell

Gyömbérkenyér, ahogy azt kell

Hozzávalók
400 g
liszt
1 tk
1 tk
sütőpor + 1 tk. szódabikarbóna
4 tk
őrölt gyömbér
4 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
200 g
barna cukor
15 g
friss gyömbér reszelve
350 ml
tej
3 db
tojás
50 g
kandírozott gyömbér
1.5 db
citrom reszelt héja
100 g
méz
A mascarponés mázhoz
90 g
krémsajt
2 ek
tej
50 g
porcukor
0.5 db
citrom reszelt héja
200 g
vaj

Elkészítés
[caption id="attachment_12159448" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd egy kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral. A szárazanyagokat mérjük ki egy tálba. A vajat a cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a tojást, és habosítsuk tovább. Öntsük hozzá a mézet, a szárazanyagokat, a tejet, majd reszeljük bele a friss gyömbért és a citromhéjat, végül adjuk hozzá a kandírozott gyümölcsöket, és dolgozzuk össze. Öntsük bele a formánkba, és süssük 45-50 percig. A mázhoz a mascarponét egy tálban egy habverő segítségével keverjük homogén állagúra a porcukorral és a tejjel. A sütit hagyjuk 20 percet hűlni, majd kanalazzuk rá a mázat és reszeljünk rá egy kevés citromhéjat.

www.streetkitchen.hu

Megvannak azok a tipikus fűszeres ízek és illatok, amik nélkül nem teljes a karácsony? Na most ez a sütemény pontosan ezeket hivatott elhozni, ugyanis már attól is totálisan ünnepi hangulatba keveredtek ha csak megérzitek azokat az isteni illatokat, amik a konyhát (és kisebb lakások esetén a hálószobát is :D) betöltik.

Hozzávalók

1 kb 30 centis loaf formához
400 g
liszt
1 tk
1 tk
sütőpor + 1 tk. szódabikarbóna
4 tk
őrölt gyömbér
4 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
200 g
barna cukor
15 g
friss gyömbér reszelve
350 ml
tej
3 db
tojás
50 g
kandírozott gyömbér
1.5 db
citrom reszelt héja
100 g
méz
A mascarponés mázhoz
90 g
krémsajt
2 ek
tej
50 g
porcukor
0.5 db
citrom reszelt héja
200 g
vaj
[caption id="attachment_12159448" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd egy kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral. A szárazanyagokat mérjük ki egy tálba. A vajat a cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a tojást, és habosítsuk tovább. Öntsük hozzá a mézet, a szárazanyagokat, a tejet, majd reszeljük bele a friss gyömbért és a citromhéjat, végül adjuk hozzá a kandírozott gyümölcsöket, és dolgozzuk össze. Öntsük bele a formánkba, és süssük 45-50 percig. A mázhoz a mascarponét egy tálban egy habverő segítségével keverjük homogén állagúra a porcukorral és a tejjel. A sütit hagyjuk 20 percet hűlni, majd kanalazzuk rá a mázat és reszeljünk rá egy kevés citromhéjat.

Ha tetszett a Gyömbérkenyér, ahogy azt kell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept