Receptek

Gyöngytyúkleves

Gyöngytyúkleves

Hozzávalók
1 púpozott tk
paradicsompüré
1 db
gyöngytyúk
1 púpozott tk
egész bors
1 fej
kisebb fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
1 kis körömnyi
friss gyömbér
1 csapott ek
2 csokor
petrezselyem
1 db
tv-paprika
1 db
paradicsom
3 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
1 fej
karalábé
1 fej
zeller
1 fej
kisebb kelkáposzta
2 db
burgonya

Elkészítés

A paradicsompürét pár csepp vízzel hígítjuk és a gyöngytyúkot kívül egyenletesen bekenjük vele. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig pirítjuk.

Addig egy nagy fazékba teszünk 4 liter vizet, beledobjuk a szemes borsot, a mosott fokhagymát, és a héjasan kettévágott és a vágott oldalán szárazon barnára pirított vöröshagymát és a tisztított gyömbért, megsózzuk. Beletesszük egészben a gyöngytyúkot (a sütéskor kicsorgott levét és zsírját NEM!), a petrezselymet, paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön főzzük 1 órán át.

Majd beletesszük az összes leveszöldséget, és ezekkel is főzzük gyöngyözve 1 órán át, úgy hogy közben soha, nem hagyjuk, hogy felforrjon. Ezalatt a zöldségek megpuhulnak, kiszedjük, majd ellenőrizzük hogy a hús is megpuhult e. Ha elkészült, hagyjuk kicsit ülepedni a levest. Főzzetek hozzá valami jó házias leves tésztát  vagy készítsetek hozzá a daragaluskát, aminek a receptjét itt találjátok.

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy kicsit máshogy elkészíteni a hagyományos húslevest, akkor mutatunk nektek egy fantasztikus ízvilágú gyöngytyúkos verziót. Biztos, hogy ebből is mindenki két tányérral fog kérni. ;)

Hozzávalók

1
1 púpozott tk
paradicsompüré
1 db
gyöngytyúk
1 púpozott tk
egész bors
1 fej
kisebb fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
1 kis körömnyi
friss gyömbér
1 csapott ek
2 csokor
petrezselyem
1 db
tv-paprika
1 db
paradicsom
3 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
1 fej
karalábé
1 fej
zeller
1 fej
kisebb kelkáposzta
2 db
burgonya

A paradicsompürét pár csepp vízzel hígítjuk és a gyöngytyúkot kívül egyenletesen bekenjük vele. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig pirítjuk.

Addig egy nagy fazékba teszünk 4 liter vizet, beledobjuk a szemes borsot, a mosott fokhagymát, és a héjasan kettévágott és a vágott oldalán szárazon barnára pirított vöröshagymát és a tisztított gyömbért, megsózzuk. Beletesszük egészben a gyöngytyúkot (a sütéskor kicsorgott levét és zsírját NEM!), a petrezselymet, paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön főzzük 1 órán át.

Majd beletesszük az összes leveszöldséget, és ezekkel is főzzük gyöngyözve 1 órán át, úgy hogy közben soha, nem hagyjuk, hogy felforrjon. Ezalatt a zöldségek megpuhulnak, kiszedjük, majd ellenőrizzük hogy a hús is megpuhult e. Ha elkészült, hagyjuk kicsit ülepedni a levest. Főzzetek hozzá valami jó házias leves tésztát  vagy készítsetek hozzá a daragaluskát, aminek a receptjét itt találjátok.

Ha tetszett a gyöngytyúkleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése