
A paradicsompürét pár csepp vízzel hígítjuk és a gyöngytyúkot kívül egyenletesen bekenjük vele. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig pirítjuk.
Addig egy nagy fazékba teszünk 4 liter vizet, beledobjuk a szemes borsot, a mosott fokhagymát, és a héjasan kettévágott és a vágott oldalán szárazon barnára pirított vöröshagymát és a tisztított gyömbért, megsózzuk. Beletesszük egészben a gyöngytyúkot (a sütéskor kicsorgott levét és zsírját NEM!), a petrezselymet, paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön főzzük 1 órán át.

Majd beletesszük az összes leveszöldséget, és ezekkel is főzzük gyöngyözve 1 órán át, úgy hogy közben soha, nem hagyjuk, hogy felforrjon. Ezalatt a zöldségek megpuhulnak, kiszedjük, majd ellenőrizzük hogy a hús is megpuhult e. Ha elkészült, hagyjuk kicsit ülepedni a levest. Főzzetek hozzá valami jó házias leves tésztát vagy készítsetek hozzá a daragaluskát, aminek a receptjét itt találjátok.
