Hirdetés

Daragaluska

Hozzávalók

1 db tojás
150 g búzadara
50 ml víz
30 g libazsír
1 csapott tk só
1 csipet őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld
Hirdetés

Daragaluska

Húslevesbe szeretjük a házi metéltet, az eperlevelet is. De egy perfekt daragaluskával biztos, megörvendeztetünk mindenkit. Alapkészítmény, szóval nem is egy nagy ördöngösség elkészíteni!
Hirdetés

Hozzávalók

1 db tojás
150 g búzadara
50 ml víz
30 g libazsír
1 csapott tk só
1 csipet őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld

A tojást a vízzel, egy habverő segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű libazsírt, sót, borsot és a frissen vágott petrezselymet. Hozzákeverjük a búzadarát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. A hűtőből kivéve egy kanál segítségével, a tenyerünkben az ismert torpedó alakot formázunk a masszából és szilikonos sütőpapírra rakosgatjuk őket addig amíg felforr a sós főzővíz. Beletesszük a formázott galuskákat a vízbe és mielőtt újra felforrna, egy villa segítségével elmozdítjuk a galuskákat az érkezési helyükről, különben leragadnak az edény aljára. Ha felforrt a víz, a legkisebb lángon, fedő alatt főzzük, míg legalább a duplájára nem nőnek. Fedő alatt hagyjuk, főzés nélkül, hogy megdagadjanak még nagyobbra.  Közvetlenül a főzővízből lecsepegtetve  tálaljuk!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások