Street Kitchen

Gyors,pikánsspárgakrémleves

Gyors, pikáns spárgakrémleves

Hozzávalók
1.5 dl
tejszín
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 dl
száraz fehérbor
2 l
víz
2 köteg
zöldspárga
1 mk
cayenme bors
só, bors

Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, öntünk hozzá 1 dl száraz fehérbort és addig forraljuk, míg a folyadék visszaredukálódik a felére. Ekkor felöntjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és 10 percig főzzük, hogy a hagymák megfőjenek. Ekkor hozzáadjuk a felvágott spárgákat, amelyeknek előzőleg letördeltük a fás végeit. Fontos, hogy kb. 14 darabnak hagyjuk meg a csúcsát, mert arra később szükségünk lesz. Spárgával együtt újabb 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel leturmixoljuk, újra visszatesszük a tűzre és hozzákeverjük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet, ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk és egy kevés cayenne borssal ízesítjük. A levest átszűrjük, a meghagyott spárgacsúcsokat pedig egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Tálaláskor a tányérba rakunk pár darab pirított spárgát és rákanalazzuk a levest.

www.streetkitchen.hu

A zöldspárga a világ legtutibb zöldsége. Reggelire tojás mellé, baconnel körbetekerve, tésztába, vagy egy príma krémlevesbe, amire most mutatunk is egy frankó receptet! Egészséges, gyorsan elkészül és szuperfinom, úgyhogy amíg találtok spárgát a piacokon, gyorsan főzzétek is meg!

Hozzávalók

6 - 8 személyre
1.5 dl
tejszín
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 dl
száraz fehérbor
2 l
víz
2 köteg
zöldspárga
1 mk
cayenme bors
só, bors
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, öntünk hozzá 1 dl száraz fehérbort és addig forraljuk, míg a folyadék visszaredukálódik a felére. Ekkor felöntjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és 10 percig főzzük, hogy a hagymák megfőjenek. Ekkor hozzáadjuk a felvágott spárgákat, amelyeknek előzőleg letördeltük a fás végeit. Fontos, hogy kb. 14 darabnak hagyjuk meg a csúcsát, mert arra később szükségünk lesz. Spárgával együtt újabb 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel leturmixoljuk, újra visszatesszük a tűzre és hozzákeverjük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet, ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk és egy kevés cayenne borssal ízesítjük. A levest átszűrjük, a meghagyott spárgacsúcsokat pedig egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Tálaláskor a tányérba rakunk pár darab pirított spárgát és rákanalazzuk a levest.

Ha tetszett a Gyors, pikáns spárgakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept