A gyrosleves első lépéseként magas hőmérsékleten olajat hevítünk egy lábasban, majd lepirítjuk benne az 1 x 4 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Erre mehet a finomra aprított vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, az 1 x 4 cm-es csíkokra vágott kaliforniai paprika, valamint a 0,5 cm-es kockákra vágott paradicsom és burgonya. 3-4 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált paprikát, a gyrosfűszert és felöntjük az alaplével.
Kb. 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd teszünk bele két kanál joghurtot, a többit félrerakjuk a tálaláshoz. Jöhet a durvára vágott kapor, a finomra aprított lila hagyma, a citrom kifacsart leve, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 percig főzzük. Görög joghurttal tálaljuk a kész levest.

- Elkészítési idő: 40 perc
Még több megúszós receptért szerezzétek be Zé legújabb könyvét, a Megúszós kaják 3-at!



