Brutális kaják

Hagymáscsirkemáj

Hagymás csirkemáj

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemáj
2 tk
sűrített paradicsom
só, bors
1 ek
szárított majoránna
1 tk
fűszerpaprika
150 ml
száraz fehérbor
150 ml
víz
A tálaláshoz
400 g
krumpli
(tisztított súly)
0.5 csokor
petrezselyem
2 csipet
fűszerpaprika

Elkészítés

Zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 6-7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a májat és magas hőfokon 2 perc alatt megpirítjuk. A serpenyőbe rakjuk a sűrített paradicsomot, fél percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a majoránnával, a fűszerpaprikával, felöntjük a borral, majd amikor szinte teljesen elpárolgott, a vízzel is, és közepes hőfokon, fedő alatt kb. 3 perc alatt készre pároljuk.

A krumplit cikkekre vágjuk és sós, bő hideg vízben feltesszük főni. Mérettől függően, forrástól számítva kb. 15 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük és a májjal tálaljuk. A végén az ételt megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és fűszerpaprikával. 

Hagymás csirkemáj burgonyával
Hagymás csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ha megjött az étvágyad a hasonlóan laktató fogásokhoz, nézd meg többi receptünket is, és találd meg a következő kedvenced:

Resztelt máj burgonyapürével és lyoni káposztával

Bácskai csirkemáj

Szaftos resztelt máj

www.streetkitchen.hu

Ettől az ízes csodától még a májszkeptikusok is megadják magukat. Ráadásul pikk-pakk kész, így több időd marad arra, hogy kiélvezd az ízeket.

Hozzávalók

2 főre
1 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemáj
2 tk
sűrített paradicsom
só, bors
1 ek
szárított majoránna
1 tk
fűszerpaprika
150 ml
száraz fehérbor
150 ml
víz
A tálaláshoz
400 g
krumpli
(tisztított súly)
0.5 csokor
petrezselyem
2 csipet
fűszerpaprika

Zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 6-7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a májat és magas hőfokon 2 perc alatt megpirítjuk. A serpenyőbe rakjuk a sűrített paradicsomot, fél percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a majoránnával, a fűszerpaprikával, felöntjük a borral, majd amikor szinte teljesen elpárolgott, a vízzel is, és közepes hőfokon, fedő alatt kb. 3 perc alatt készre pároljuk.

A krumplit cikkekre vágjuk és sós, bő hideg vízben feltesszük főni. Mérettől függően, forrástól számítva kb. 15 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük és a májjal tálaljuk. A végén az ételt megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és fűszerpaprikával. 

Hagymás csirkemáj burgonyával
Hagymás csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ha megjött az étvágyad a hasonlóan laktató fogásokhoz, nézd meg többi receptünket is, és találd meg a következő kedvenced:

Resztelt máj burgonyapürével és lyoni káposztával

Bácskai csirkemáj

Szaftos resztelt máj

Ha tetszett a hagymás csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept