Köretek

Hagymás-ecetesgombasaláta

Hagymás-ecetes gombasaláta

Hozzávalók
1 l
víz
2 db
babérlevél
1 tk
mustármag
1 tk
koriandermag
60 g
kristálycukor
1 tk
100 ml
10%-os ecet
500 g
barna csiperke
2 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
0.5 db
piros kaliforniai paprika
(220 g/db)
4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A hagymás ecetes gombasaláta levének elkészítéséhez a vizet feltesszük egy lábasban a tűzhelyre, beletesszük a babérlevelet, a mustármagot, koriandermagot, a cukrot, a sót, és elkezdjük felforralni, majd 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az ecetet.

Közben egy nagyobb dunsztosüvegbe rakjuk a cikkekre vágott barna csiperkét, a rusztikus 2 cm-es darabokra vagott, a vékony félfőre vágott lila hagymát, az 1 cm-es kockára vágott paprikát, a szeletelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet, végül ráöntjük az ecetes salátaöntetet, és ebben hagyjuk kihűlni.

Hűtőbe tesszük és min. 12 órán át érleljük a salátát, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőben tárolva kb. 2-3 hétig simán eláll.

Hagymás ecetes gombasaláta befőttes üvegben és tálban
Hagymás ecetes gombasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: min. 12 óra

A hagymás ecetes gombasaláta után nem hagyjuk, hogy fullos salik nélkül maradj! Itt van még három recept, amitől tuti eláll a szavad!

Vörös lencsés bulgursaláta

Maradékmentő pulykás saláta

Gránátalmás bulgursaláta

www.streetkitchen.hu

Személy szerint rajongok a savanyú, ecetes dolgokért. Legyen az egy palóc- vagy bableves, esetleg egy tojásleves. És ne menjünk el a főzelékek, és természetesen a saláták mellett sem, amikhez valamilyen savanykás dresszing dukál. Ilyen a következő gombasaláta is, amit tavasszal, nyáron mindenképp próbáljatok ki egy jó grillételhez.

Hozzávalók

1 kb. 1,5 literes dunsztosüveghez
1 l
víz
2 db
babérlevél
1 tk
mustármag
1 tk
koriandermag
60 g
kristálycukor
1 tk
100 ml
10%-os ecet
500 g
barna csiperke
2 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
0.5 db
piros kaliforniai paprika
(220 g/db)
4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem

A hagymás ecetes gombasaláta levének elkészítéséhez a vizet feltesszük egy lábasban a tűzhelyre, beletesszük a babérlevelet, a mustármagot, koriandermagot, a cukrot, a sót, és elkezdjük felforralni, majd 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az ecetet.

Közben egy nagyobb dunsztosüvegbe rakjuk a cikkekre vágott barna csiperkét, a rusztikus 2 cm-es darabokra vagott, a vékony félfőre vágott lila hagymát, az 1 cm-es kockára vágott paprikát, a szeletelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet, végül ráöntjük az ecetes salátaöntetet, és ebben hagyjuk kihűlni.

Hűtőbe tesszük és min. 12 órán át érleljük a salátát, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőben tárolva kb. 2-3 hétig simán eláll.

Hagymás ecetes gombasaláta befőttes üvegben és tálban
Hagymás ecetes gombasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: min. 12 óra

A hagymás ecetes gombasaláta után nem hagyjuk, hogy fullos salik nélkül maradj! Itt van még három recept, amitől tuti eláll a szavad!

Vörös lencsés bulgursaláta

Maradékmentő pulykás saláta

Gránátalmás bulgursaláta

Ha tetszett a Hagymás-ecetes gombasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept