A hagymás tejfölös krumpligombóc elkészítéséhez a krumplit 3 cm-es darabokra vágjuk és bő, sós vízben feltesszük főni. Miután megpuhult, leszűrjük, hagyjuk kicsit kigőzölögni, aztán alaposan áttörjük. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd hozzákeverjük a tojást, a zsírt, a lisztet és a sót. Minden krumplinak más és más a keményítőtartalma, így lehet, hogy a liszt minimálisan eltérhet a megadott mennyiségtől. Egy lazább szerkezetű, de nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Amikor a tészta összeállt, 8 db pingponglabda méretű gombócot formázunk belőle és bő, enyhén sós, gyöngyöző vízben kb. 5 perc alatt készre főzzük őket.
A szószhoz zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk és belekeverjük a tejfölt. Egyet forralunk rajta, majd beleforgatjuk a megfőtt gombócokat. Tányérokba szedjük és pirított hagymával megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A hagymás tejfölös krumpligombóc mellett van még egy, s más a tarsolyunkban! Habár a sós gombócok rendszerint kevesebbszer kerülnek előtérbe, mi nem hagyjuk, hogy feledésbe merüljenek!
Sonkával töltött krumpligombóc