Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g krumpli
1 tk szerecsendió (őrölt is jó, ha nincs friss)
só, bors
100 g kukoricakeményítő
vaj
130 g barna csiperkegomba
1 fej hagyma
5 szelet bacon (előrecsomagolt, szeletelt)
só, bors
kakukkfű
2 ek vaj
1 csokor friss petrezselyem
fokhagyma (opcionális)
só, bors
fodros kel (opcionális)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baconös-gombás krumpligombóc

Vannak azok a receptek, amiket kár lenne túlmagyarázni, és ez is pont egy ilyen. Egyszerű és gyors töltött krumpligombócok. Variációk végtelen tárházával.

Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g krumpli
1 tk szerecsendió (őrölt is jó, ha nincs friss)
só, bors
100 g kukoricakeményítő
vaj
130 g barna csiperkegomba
1 fej hagyma
5 szelet bacon (előrecsomagolt, szeletelt)
só, bors
kakukkfű
2 ek vaj
1 csokor friss petrezselyem
fokhagyma (opcionális)
só, bors
fodros kel (opcionális)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A krumpligombóchoz első lépésként meghámozzuk a krumplikat, és félbevágjuk őket. Egy lábasba hideg vizet öntünk, amit enyhén sózzuk, majd beletesszük a krumplikat, és közepes lángon kb. 20 percig főzzük. 

Miközben fő a krumplink, előkészítjük a tölteléket. A hagymát, a gombát és a bacont felaprítjuk. Serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a bacont, aztán mehet hozzá a hagyma, majd a gomba, és szépen megdinszteljük őket. Sózzuk, borsozzuk, valamint kakukkfűvel ízesítjük, majd  félretesszük. 

Amikor elkészült a krumplink, leöntjük róla a vizet, és visszatesszük kb. 30 mp-re a tűzhelyre, hogy elpárologjon minden felesleges víz. Krumplinyomóval egyesével átnyomjuk őket egy tálba, majd jöhet rá egy kis szerecsendió, só, bors, valamint a kukoricakeményítő és egy kevés vaj. Jól összekeverjük, egy kicsit ragadós, de összeállt nagy gombócot kell kapnunk. 

Baconös-gombás krumpligombóc

Felteszünk vizet egy kis sóval forrni, de nagyon fontos, hogy forrás után rögtön vegyük vissza, hogy csak gyöngyözzön a víz. 

Jöhet a töltés: egy kis darabot lecsípünk a gombócból, kicsit szétlapítjuk a tenyerünkben, és mehet is bele a gombás töltelék. (Figyeljünk, hogy ne toljuk túl a tölteléket.) Szépen bezárjuk, minden extra tésztát lecsípünk, szép gombócokat formálunk. Megismételjük a műveletet, kb. 8-10 gombócot fogunk kapni. A gyöngyöző vízbe helyezzük őket, és lefedjük. Amikor feljöttek a felszínre, utána még várjunk pár percet, és csak ezután vegyük ki őket. 

Most pedig jöhet egy kis könnyű öntet: serpenyőben vajon átforgatunk egy csokor apróra vágott petrezselymet egy kis fokhagymával, és ugyanezt opcionálisan egy kevés fodros kellel is megtehetjük, amit aztán sózunk, borsozunk, brutál finom!

Egy tálra mehet a fodros kel, rá a gombócok, utolsó lépésként pedig jól nyakon öntjük a vajas-petrezselymes öntettel, és tálalhatjuk is.

Ha tetszett a baconös-gombás krumpligombóc receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Gulka, a legkirályabb krumpligombóc

Kolbászos krumpligombócleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások