Street food

Halloweenicsirkés-sajtospartifalat

Halloweeni csirkés-sajtos partifalat

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
meleg víz
4 g
szárított élesztő
40 ml
olívaolaj
500 g
pizzaliszt vagy sima liszt
15 g
1 db
tojás
A töltelékhez
500 g
csirkemell
2 db
babérlevél
só, bors
alaplé vagy víz
100 g
vörös cheddar
250 g
tejföl
1 tk
fokhagymapor
1 tk
vöröshagymapor
1 csipet
cayenne-bors
1 csipet
currypor

Elkészítés

A kelt tésztához a vízben elkeverjük az élesztőt, beleöntjük az olajat. Hagyjuk egy kicsit állni. A keverőtálba rakjuk a lisztet, és elkezdjük összekeverni az élesztős keverékkel. Ha nagyjából összeállt a tészta, a sót is hozzáadjuk, és az egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk 1 órát kelni.

Közben a csirkemellet nagy darabokra vágjuk, egy lábasba rakjuk a babérlevéllel együtt, borsozzuk, és annyi alaplével vagy vízzel öntjük fel, ami 2 cm-rel ellepi. Ha vizet használtunk, sózzuk meg egy kicsit. Kb. fél órán át főzzük, hogy a hús szálaira essen a főzés után. Ezután kiszedjük és egy villával szálaira szedjük.

A cheddart lereszeljük, és egy gyorsforralóba rajuk a tejföllel, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, a Cayenne-borssal és a curryvel. Elkeverjük, összerottyantjuk, majd belerakjuk a csirkét, és elzárjuk.

Ha megkelt a tészta, és a mártogatós is kész, a tésztát egy enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd félretesszük az ¼ részét, a nagyobb részt pedig szép gombóccá gyúrjuk. Kb. 16-18 darab egyenlő gombócot formázunk belőle, és belerakjuk egy olyan serpenyőbe, amit a sütőben is tudunk sütni, egymás mellé, a széléhez. Letakarjuk, és 15 percet állni hagyjuk. 

Közben a maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, és késsel 2 nagyobb, 1 kisebb háromszög és egy száj formát vágunk belőle. A megkelt tészta közepébe kanalazzuk a sajtos-csirkés mártogatóst, rárakjuk a kivágott tésztarészeket, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje, ez kb. 25 perc. Ha megsült, kivesszük és a serpenyőben tálaljuk.

Halloweeni csirkés-sajtos partifalat

www.streetkitchen.hu

Ez a klassz csirkés-sajtos partifalat nagy kedvencetek lesz, ha gyakran jönnek hozzátok a rokonok, haverok, mert nagyon könnyű összedobni, és a közös tunkolás igazi fénypontja lesz a bulinak. Most egy kis halloweeni dekorációt is kapott, de ezt variáljátok kedvetekre az alkalomhoz illően!

Hozzávalók

6 - 8 főre
A tésztához
300 ml
meleg víz
4 g
szárított élesztő
40 ml
olívaolaj
500 g
pizzaliszt vagy sima liszt
15 g
1 db
tojás
A töltelékhez
500 g
csirkemell
2 db
babérlevél
só, bors
alaplé vagy víz
100 g
vörös cheddar
250 g
tejföl
1 tk
fokhagymapor
1 tk
vöröshagymapor
1 csipet
cayenne-bors
1 csipet
currypor

A kelt tésztához a vízben elkeverjük az élesztőt, beleöntjük az olajat. Hagyjuk egy kicsit állni. A keverőtálba rakjuk a lisztet, és elkezdjük összekeverni az élesztős keverékkel. Ha nagyjából összeállt a tészta, a sót is hozzáadjuk, és az egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk 1 órát kelni.

Közben a csirkemellet nagy darabokra vágjuk, egy lábasba rakjuk a babérlevéllel együtt, borsozzuk, és annyi alaplével vagy vízzel öntjük fel, ami 2 cm-rel ellepi. Ha vizet használtunk, sózzuk meg egy kicsit. Kb. fél órán át főzzük, hogy a hús szálaira essen a főzés után. Ezután kiszedjük és egy villával szálaira szedjük.

A cheddart lereszeljük, és egy gyorsforralóba rajuk a tejföllel, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, a Cayenne-borssal és a curryvel. Elkeverjük, összerottyantjuk, majd belerakjuk a csirkét, és elzárjuk.

Ha megkelt a tészta, és a mártogatós is kész, a tésztát egy enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd félretesszük az ¼ részét, a nagyobb részt pedig szép gombóccá gyúrjuk. Kb. 16-18 darab egyenlő gombócot formázunk belőle, és belerakjuk egy olyan serpenyőbe, amit a sütőben is tudunk sütni, egymás mellé, a széléhez. Letakarjuk, és 15 percet állni hagyjuk. 

Közben a maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, és késsel 2 nagyobb, 1 kisebb háromszög és egy száj formát vágunk belőle. A megkelt tészta közepébe kanalazzuk a sajtos-csirkés mártogatóst, rárakjuk a kivágott tésztarészeket, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje, ez kb. 25 perc. Ha megsült, kivesszük és a serpenyőben tálaljuk.

Halloweeni csirkés-sajtos partifalat

Ha tetszett a Halloweeni csirkés-sajtos partifalat receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept