A Halloweeni tiramisu elkészítéséhez a sütőtököt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk mézzel és olajjal, alaposan elkeverjük, belemasszírozzuk, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ezután hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük – nálam sütés után 200 g lett a súlya.
A lehűlt tökkockákat egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a mascarponét és robotgéppel krémesre dolgozzuk.
A tojássárgájákat és a cukrot vízgőz felett 65-70 fokosra melegítjük, folyamatosan kevergetve. Egy sűrűbb massza lesz belőle, de ez így van rendjén. :D Ezt és a mézeskalácsfűszert is belekeverjük a sütőtökös mascarponébe a robotgéppel.
Egy másik tálban a tejszínt kemény habbá verjük robotgéppel és ezt is belekeverjük a sütőtökös krémbe, majd hűtőbe dobjuk 20-30 percre.
Egy üvegtál aljába kanalazunk egy adagot a krémből. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban és a krémre pakolunk belőlük egy sort. Erre megint mehet egy adag a krémből, aztán újabb réteg kávéba áztatott babapiskóta, ismét krém, és ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a babapiskóta. Arra ügyeljünk, hogy a felső réteg krém legyen. Miután kész vagyunk a rétegezéssel, a hűtőbe tesszük.
A díszítés
Amíg a tiramisu a hűtőben pihen, elkészítjük a díszítést. A csokit felolvasztjuk és a felét egy habzsákba töltjük, aminek a végére egy nagyon kicsi lyukat vágunk, hogy vékony vonalat tudjunk húzni vele. A babapiskótákat félbevágjuk és a lekerekített végükre kereszteket rajzolunk a csokival, aztán egy tányérra pakoljuk őket, hogy megkössön a csoki.
A mini habcsókokból koponyákat és szellemeket varázsolunk: ehhez a maradék olvasztott csokit egy tálba rakjuk, belemártjuk egy fogpiszkáló végét és aprólékosan kidekoráljuk vele a habcsókokat. Ezeket is a tányérra pakoljuk és a hűtőbe dobjuk 30 percre.
A tiramisut kivesszük a hűtőből, a tetejére kakaóport szitálunk, majd beleszúrjuk a babapiskóta-sírköveket és rárakjuk a habcsókkoponyákat és -szellemeket is. Visszadobjuk a hűtőbe minimum 3 órára, de minél tovább áll, annál jobb lesz!

- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Hűtési idő: min. 4 óra