Fantasztikus desszertek

Halloweenitiramisu

Halloweeni tiramisu

Hozzávalók
350 g
tisztított sütőtök
2 ek
méz
1 ek
étolaj
300 g
mascarpone
2 db
tojássárgája
150 g
kristálycukor
1 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
200 g
hideg tejszín
40 db
babapiskóta
180 ml
kávé
A díszítéshez
60 g
étcsoki
5 db
babapiskóta
10 - 12 db
mini habcsók
1 ek
holland kakaópor

Elkészítés

A Halloweeni tiramisu elkészítéséhez a sütőtököt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk mézzel és olajjal, alaposan elkeverjük, belemasszírozzuk, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ezután hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük – nálam sütés után 200 g lett a súlya.

A lehűlt tökkockákat egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a mascarponét és robotgéppel krémesre dolgozzuk. 

A tojássárgájákat és a cukrot vízgőz felett 65-70 fokosra melegítjük, folyamatosan kevergetve. Egy sűrűbb massza lesz belőle, de ez így van rendjén. :D Ezt és a mézeskalácsfűszert is belekeverjük a sütőtökös mascarponébe a robotgéppel. 

Egy másik tálban a tejszínt kemény habbá verjük robotgéppel és ezt is belekeverjük a sütőtökös krémbe, majd hűtőbe dobjuk 20-30 percre. 

Egy üvegtál aljába kanalazunk egy adagot a krémből. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban és a krémre pakolunk belőlük egy sort. Erre megint mehet egy adag a krémből, aztán újabb réteg kávéba áztatott babapiskóta, ismét krém, és ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a babapiskóta. Arra ügyeljünk, hogy a felső réteg krém legyen. Miután kész vagyunk a rétegezéssel, a hűtőbe tesszük.

A díszítés

Amíg a tiramisu a hűtőben pihen, elkészítjük a díszítést. A csokit felolvasztjuk és a felét egy habzsákba töltjük, aminek a végére egy nagyon kicsi lyukat vágunk, hogy vékony vonalat tudjunk húzni vele. A babapiskótákat félbevágjuk és a lekerekített végükre kereszteket rajzolunk a csokival, aztán egy tányérra pakoljuk őket, hogy megkössön a csoki.

A mini habcsókokból koponyákat és szellemeket varázsolunk: ehhez a maradék olvasztott csokit egy tálba rakjuk, belemártjuk egy fogpiszkáló végét és aprólékosan kidekoráljuk vele a habcsókokat. Ezeket is a tányérra pakoljuk és a hűtőbe dobjuk 30 percre.

A tiramisut kivesszük a hűtőből, a tetejére kakaóport szitálunk, majd beleszúrjuk a babapiskóta-sírköveket és rárakjuk a habcsókkoponyákat és -szellemeket is. Visszadobjuk a hűtőbe minimum 3 órára, de minél tovább áll, annál jobb lesz! 

Halloweeni tiramisu habcsókkal
Halloweeni tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: min. 4 óra

Még, még, még, ennyi nem elég! Itt van még három rémisztően finom süti Halloweenre!

Boszorkányujjak

Karamellás pók sós perecből

Mogyorós-grillázsos szellem torta

www.streetkitchen.hu

Varázsolj egyszerű tiramisuból egy igazán hátborzongató, de annál finomabb halloweeni tiramisut! Nagyon krémes, és nagyon gyorsan elkészül!

Hozzávalók

1 28 x 20 cm-es üvegtálhoz
350 g
tisztított sütőtök
2 ek
méz
1 ek
étolaj
300 g
mascarpone
2 db
tojássárgája
150 g
kristálycukor
1 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
200 g
hideg tejszín
40 db
babapiskóta
180 ml
kávé
A díszítéshez
60 g
étcsoki
5 db
babapiskóta
10 - 12 db
mini habcsók
1 ek
holland kakaópor

A Halloweeni tiramisu elkészítéséhez a sütőtököt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk mézzel és olajjal, alaposan elkeverjük, belemasszírozzuk, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ezután hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük – nálam sütés után 200 g lett a súlya.

A lehűlt tökkockákat egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a mascarponét és robotgéppel krémesre dolgozzuk. 

A tojássárgájákat és a cukrot vízgőz felett 65-70 fokosra melegítjük, folyamatosan kevergetve. Egy sűrűbb massza lesz belőle, de ez így van rendjén. :D Ezt és a mézeskalácsfűszert is belekeverjük a sütőtökös mascarponébe a robotgéppel. 

Egy másik tálban a tejszínt kemény habbá verjük robotgéppel és ezt is belekeverjük a sütőtökös krémbe, majd hűtőbe dobjuk 20-30 percre. 

Egy üvegtál aljába kanalazunk egy adagot a krémből. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban és a krémre pakolunk belőlük egy sort. Erre megint mehet egy adag a krémből, aztán újabb réteg kávéba áztatott babapiskóta, ismét krém, és ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a babapiskóta. Arra ügyeljünk, hogy a felső réteg krém legyen. Miután kész vagyunk a rétegezéssel, a hűtőbe tesszük.

A díszítés

Amíg a tiramisu a hűtőben pihen, elkészítjük a díszítést. A csokit felolvasztjuk és a felét egy habzsákba töltjük, aminek a végére egy nagyon kicsi lyukat vágunk, hogy vékony vonalat tudjunk húzni vele. A babapiskótákat félbevágjuk és a lekerekített végükre kereszteket rajzolunk a csokival, aztán egy tányérra pakoljuk őket, hogy megkössön a csoki.

A mini habcsókokból koponyákat és szellemeket varázsolunk: ehhez a maradék olvasztott csokit egy tálba rakjuk, belemártjuk egy fogpiszkáló végét és aprólékosan kidekoráljuk vele a habcsókokat. Ezeket is a tányérra pakoljuk és a hűtőbe dobjuk 30 percre.

A tiramisut kivesszük a hűtőből, a tetejére kakaóport szitálunk, majd beleszúrjuk a babapiskóta-sírköveket és rárakjuk a habcsókkoponyákat és -szellemeket is. Visszadobjuk a hűtőbe minimum 3 órára, de minél tovább áll, annál jobb lesz! 

Halloweeni tiramisu habcsókkal
Halloweeni tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: min. 4 óra

Még, még, még, ennyi nem elég! Itt van még három rémisztően finom süti Halloweenre!

Boszorkányujjak

Karamellás pók sós perecből

Mogyorós-grillázsos szellem torta

Ha tetszett a Halloweeni tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept