Halas kaják

Halrudasnyáritekercs

Halrudas nyári tekercs
halrudas-nyari-tekercs

Hozzávalók
1 ek
mogyoróvajkrém
0.5 db
lime leve
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
szezámolaj
1 tk
sriracha szósz
forró víz
(pár csep, opcionális)
Az összeállításhoz
1 doboz
fagyasztott halrudacska
(420 g-os kiszerelés)
15 db
rizslap
300 g
főtt rizs
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
1 db
kígyóuborka
150 g
lila káposzta
6 levél
jégsaláta
2 tk
fekete szezámmag

Elkészítés
  1. A 220 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva megsütjük a halrudakat 15-17 perc alatt, úgy, hogy félidőnél megforgatjuk őket. 

  2. A szószhoz a mogyoróvajkrémet kikeverjük a lime levével, a reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Hozzákeverjük a szezámolajat és a srirachát, majd pár csepp forró vízzel beállítjuk az állagát, ha szükségesnek érezzük.

  3. Az összeállításhoz a sárgarépát, az uborkát, a káposztát és a jégsalátát vékony csíkokra vágjuk. 

  4. A halrudakat hagyjuk kihűlni. A rizslapot kissé bevizezzük, majd beletesszük a felvágott zöldségeket, a rizst, a fekete szezámmagot és természetesen a halrudakat. Egy kis salátát teszünk mellé, majd a rizslap két szélét behajtjuk, és feltekerjük a tekercsünket. Ugyanígy járunk el a többi rizslappal és hozzávalóval is. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Kapaszkodj, mert egy villámgyors és villantós vendégváró jön a halrudas nyári tekercs formájában!

Ez a halrudas nyári tekercs igazi frissítő, mégis laktató fogás, amit nemcsak gyorsan elkészíthetsz, de bármilyen meleg napra is ideális. A recept tökéletes választás, ha feldobnád a megszokott halas kajákat, és valami könnyű, mégis különleges street food hangulatú fogásra vágysz.

Hozzávalók

4 fő részére
1 ek
mogyoróvajkrém
0.5 db
lime leve
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
szezámolaj
1 tk
sriracha szósz
forró víz
(pár csep, opcionális)
Az összeállításhoz
1 doboz
fagyasztott halrudacska
(420 g-os kiszerelés)
15 db
rizslap
300 g
főtt rizs
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
1 db
kígyóuborka
150 g
lila káposzta
6 levél
jégsaláta
2 tk
fekete szezámmag

Elkészítés

  1. A 220 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva megsütjük a halrudakat 15-17 perc alatt, úgy, hogy félidőnél megforgatjuk őket. 

  2. A szószhoz a mogyoróvajkrémet kikeverjük a lime levével, a reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Hozzákeverjük a szezámolajat és a srirachát, majd pár csepp forró vízzel beállítjuk az állagát, ha szükségesnek érezzük.

  3. Az összeállításhoz a sárgarépát, az uborkát, a káposztát és a jégsalátát vékony csíkokra vágjuk. 

  4. A halrudakat hagyjuk kihűlni. A rizslapot kissé bevizezzük, majd beletesszük a felvágott zöldségeket, a rizst, a fekete szezámmagot és természetesen a halrudakat. Egy kis salátát teszünk mellé, majd a rizslap két szélét behajtjuk, és feltekerjük a tekercsünket. Ugyanígy járunk el a többi rizslappal és hozzávalóval is. 

Ha tetszett a Halrudas nyári tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept