Halételek

Harcsabolognai

Harcsa bolognai

Hozzávalók
500 g
afrikai harcsafilé
0.5 fej
vöröshagyma
500 g
paradicsomszósz
oregánó
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
400 g
spagetti
200 g
reszelhető, keményebb sajt tetszés szerint
friss bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés
Az afrikai harcsafilét ledaráljuk 4-6 mm-es húsdarálón. A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a darált halat rátesszük és addig pároljuk, míg a hal kiengedi levét,  és azt is elfőzzük alóla. A paradicsomszósz következik és az ízesítés a fűszerekkel. Egyet rottyantunk rajta és kész is.
Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és a bolognai alapból egy-két kanállal hozzáadva elkeverjük, így biztosan nem ragad össze a tészta és a színe is szebb lesz. Tálalásnál a tésztára ráhalmozzuk a harcsa bolognait, megszórjuk reszelt sajttal és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Ehhez az ételhez bármilyen édesvízi hal filéjét ledarálhatjuk bőr nélkül, de a leggazdaságosabb és legkevésbé macerás egyértelműen az afrikai harcsafilé.

Hozzávalók

4 főre
500 g
afrikai harcsafilé
0.5 fej
vöröshagyma
500 g
paradicsomszósz
oregánó
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
400 g
spagetti
200 g
reszelhető, keményebb sajt tetszés szerint
friss bazsalikom a tálaláshoz
Az afrikai harcsafilét ledaráljuk 4-6 mm-es húsdarálón. A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a darált halat rátesszük és addig pároljuk, míg a hal kiengedi levét,  és azt is elfőzzük alóla. A paradicsomszósz következik és az ízesítés a fűszerekkel. Egyet rottyantunk rajta és kész is.
Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és a bolognai alapból egy-két kanállal hozzáadva elkeverjük, így biztosan nem ragad össze a tészta és a színe is szebb lesz. Tálalásnál a tésztára ráhalmozzuk a harcsa bolognait, megszórjuk reszelt sajttal és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Ha tetszett a Harcsa bolognai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept