A háromhagyma-krémleves elkészítéséhez a fokhagymafejet megskalpoljuk, hogy a gerezdek szemmel láthatóak legyenek, de igyekezzünk minél kisebb részt levágni róla. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, becsomagoljuk alufóliába, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg krémesre puhulnak a gerezdek.
A vajat felhevítjük egy fazékban, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a szeletekre vágott vöröshagymát és belenyomjuk a megsült fokhagymagerezdeket is, majd közepes hőfokon 6-8 percig dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, ízesítjük szerecsendióval, és közepes hőfokon, forrástól számítva kb. 15 percig főzzük.
Amíg fő a leves, a kenyereket megcsorgatjuk az olívaolajjal, ráreszeljük a sajtot és betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe kb. 5 percre, amíg a sajt rá nem olvad szépen a tetejére, majd kivesszük a sütőből.
A levest egy botmixer segítségével leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés vízzel hígítjuk. Tányérba szedjük a levest és a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Még több krémleves:
Zellerkrémleves karamellizált baconnel