A csirkemellet megtisztítjuk, és 1 órára fagyasztóba rakjuk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
A bacont 4-5 cm-es darabokra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Nem kell ropogósra sütni, de azért piruljon meg. A sajtot a baconhöz hasonló méretű szeletekre vágjuk. A csirkemelleket 1 cm-enként majdnem teljesen bevágjuk, de az alján hagyjunk 0,5 cm-t, ami egyben tartja, és minden vágásba tegyünk egy bacon- és egy sajtszeletet.
A fűszereket, a sót és a borsot összekeverjük az olajjal, bekenjük vele a csirkét, és egy kisebb tepsibe pakoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Mivel ez egy elég fűszeres, ízes étel, így valamilyen natúrabb köret remekül passzol hozzá, akár krumplipüré, akár rizs. De egy jó coleslaw-t is el tudnék képzelni mellé.
Hasselbackcsirkemell
Ez a Hasselback csirkemell recept egy egyszerű, mégis látványos fogás, melynek elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot, a siker így is garantált!
A Hasselback csirkemell nemcsak látványos, de meglepően egyszerűen elkészíthető – és garantáltan lenyűgöz mindenkit az asztalnál. A bevágásokba töltött bacon és olvadozó sajt gondoskodik róla, hogy a hús szaftos maradjon, míg a fűszeres olaj gondoskodik a karakteres ízvilágról. Egy kis trükkel még a szeletelés is gyerekjáték!
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk, és 1 órára fagyasztóba rakjuk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
A bacont 4-5 cm-es darabokra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Nem kell ropogósra sütni, de azért piruljon meg. A sajtot a baconhöz hasonló méretű szeletekre vágjuk. A csirkemelleket 1 cm-enként majdnem teljesen bevágjuk, de az alján hagyjunk 0,5 cm-t, ami egyben tartja, és minden vágásba tegyünk egy bacon- és egy sajtszeletet.
A fűszereket, a sót és a borsot összekeverjük az olajjal, bekenjük vele a csirkét, és egy kisebb tepsibe pakoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Mivel ez egy elég fűszeres, ízes étel, így valamilyen natúrabb köret remekül passzol hozzá, akár krumplipüré, akár rizs. De egy jó coleslaw-t is el tudnék képzelni mellé.

Tipp: a csirkemellet úgy tudjuk a legkönnyebben beirdalni, hogy a két oldalára a vágódeszkára fektetünk egy-egy evőpálcikát, így a kés biztosan nem fogja teljesen átvágni a filéket.
Ez a fogás tökéletes hétvégi főétel vagy egy gyors, de látványos vacsora, amit akár vendégségben is bevethetsz. Natúr körettel tálalva – például krumplipürével, párolt rizzsel vagy coleslaw-val – tökéletesen érvényesülnek az ízek. Ha egyszer kipróbálod, ez lesz az új kedvenc sült csirkéd!
Hasznos tudnivalók
Előkészítés tipp: a fagyasztóban való rövid pihentetés tényleg megkönnyíti az irdalást.
Sajtvariáció: a trappista helyett használhatsz cheddar-t, gouda-t vagy füstölt sajtot is.
Tárolás: hűtőben 2 napig eláll, újramelegítve sem veszít a szaftosságából.
Extra ötlet: feldobhatod vékony paradicsom- vagy cukkiniszeletekkel is a résekben.
Köretajánló: krémes burgonyapüré, kuszkusz vagy friss zöldsaláta remek mellé.
A csirkehús a kedvenced? Próbáld ki többi receptünket is a Hasselback csirkemell után!
Krémes spenótos csirke spenótos burgonyapürével
Mézes-mustáros-gyömbéres csirke
Tepsis zöldséges-citromos csirke
Ha tetszett a hasselback csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!