Kenyerek

Hasselback-kenyér

Hasselback-kenyér
Hasselback-kenyér

Hozzávalók
1 db
kovászos kenyér
(500 g-os)
120 g
vaj
120 g
vörös cheddar sajt
3 gerezd
fokhagyma
bors
1 ek
oregánó
2 tk
bazsalikom
1 tk
kakukkfű
200 g
bacon
A tálaláshoz
100 g
tejföl
½ csokor snidling

Elkészítés
  1. A kenyeret ujjnyi közönként kb. az alsó negyedéig bevagdossuk.

  2. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a reszelt sajt háromnegyedével, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a zöldfűszerekkel, a 0,5 cm-es kockákra vágott baconnel, és az így kapott „fűszervajat” a bevagdosott részekbe töltjük.

  3. A kenyér tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Friss tejföllel és aprított snidlinggel tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Fel akarod turbózni a pár napos kovászos kenyeret? Akkor csináld meg ezt a brutááális fűszervajas, sajtooos, bééékönös Hasselback-kenyeret! Ha engem kérdezel, csak egy kis friss zöldséget ennék mellé.

A Hasselback-kenyér egy látványos, mégis meglepően egyszerű kaja, amit könnyedén bevethetsz, ha gyorsan szeretnél valami olyat az asztalra tenni, ami nemcsak finom, hanem jól is mutat.

Hozzávalók

6 főre
1 db
kovászos kenyér
(500 g-os)
120 g
vaj
120 g
vörös cheddar sajt
3 gerezd
fokhagyma
bors
1 ek
oregánó
2 tk
bazsalikom
1 tk
kakukkfű
200 g
bacon
A tálaláshoz
100 g
tejföl
½ csokor snidling

Elkészítés

  1. A kenyeret ujjnyi közönként kb. az alsó negyedéig bevagdossuk.

  2. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a reszelt sajt háromnegyedével, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a zöldfűszerekkel, a 0,5 cm-es kockákra vágott baconnel, és az így kapott „fűszervajat” a bevagdosott részekbe töltjük.

  3. A kenyér tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Friss tejföllel és aprított snidlinggel tálaljuk.


Hasselback-kenyér
Hasselback-kenyér (Fotó: Street Kitchen)

Az egészben sült, illatos Hasselback-kenyér jóval több, mint egy szimpla kenyér: könnyen lehet belőle a vacsora központi eleme, főleg akkor, ha leves mellé vagy vendégvárónak készíted. A belsejében a sajt megolvad és krémes lesz, kívül pedig kellemesen ropogós marad.

A Hasselback-kenyér pont azért szerethető, mert variálható: amit találsz otthon, azt bele lehet pakolni. Legyen szó bazsalikomos vajról, csípős sajtról vagy egy marék zöldfűszerről, az eredmény egy olyan kenyér, amit szívesen teszel az asztalra.

A Hasselback-kenyér mellett van még bőven fullos kenyér receptünk! Itt is van még három!

Kovászos kenyér

Cheddaros jalapenós kenyér

Sörös házi félbarna kenyér

Ha tetszett a hasselback-kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése