A kenyeret ujjnyi közönként kb. az alsó negyedéig bevagdossuk.
A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a reszelt sajt háromnegyedével, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a zöldfűszerekkel, a 0,5 cm-es kockákra vágott baconnel, és az így kapott „fűszervajat” a bevagdosott részekbe töltjük.
A kenyér tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Friss tejföllel és aprított snidlinggel tálaljuk.
Hasselback-kenyér
Fel akarod turbózni a pár napos kovászos kenyeret? Akkor csináld meg ezt a brutááális fűszervajas, sajtooos, bééékönös Hasselback-kenyeret! Ha engem kérdezel, csak egy kis friss zöldséget ennék mellé.
A Hasselback-kenyér egy látványos, mégis meglepően egyszerű kaja, amit könnyedén bevethetsz, ha gyorsan szeretnél valami olyat az asztalra tenni, ami nemcsak finom, hanem jól is mutat.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A kenyeret ujjnyi közönként kb. az alsó negyedéig bevagdossuk.
A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a reszelt sajt háromnegyedével, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a zöldfűszerekkel, a 0,5 cm-es kockákra vágott baconnel, és az így kapott „fűszervajat” a bevagdosott részekbe töltjük.
A kenyér tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Friss tejföllel és aprított snidlinggel tálaljuk.

Az egészben sült, illatos Hasselback-kenyér jóval több, mint egy szimpla kenyér: könnyen lehet belőle a vacsora központi eleme, főleg akkor, ha leves mellé vagy vendégvárónak készíted. A belsejében a sajt megolvad és krémes lesz, kívül pedig kellemesen ropogós marad.
A Hasselback-kenyér pont azért szerethető, mert variálható: amit találsz otthon, azt bele lehet pakolni. Legyen szó bazsalikomos vajról, csípős sajtról vagy egy marék zöldfűszerről, az eredmény egy olyan kenyér, amit szívesen teszel az asztalra.
A Hasselback-kenyér mellett van még bőven fullos kenyér receptünk! Itt is van még három!
Ha tetszett a hasselback-kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



