Húsételek

Hátszínsteakgrillezettparadicsom-salátával

Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával

Hozzávalók
A steakhez
2 db
kb. 150-200 g-os marhahátszín
só, bors
2 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
friss rozmaring
50 g
vaj
A pesztós salsához
2 ek
pirított fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
15 g
parmezán
3 - 4 ek
olívaolaj
1 nagy csokor
friss bazsalikom
só, bors
8 - 10 szem
koktélparadicsom
A salátához
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
2 - 3 ek
balzsamecet
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
6 - 8 db
kisebb vagy 4 nagyobb húsparadicsom
2 marék
rukkola
2 - 3 ek
feta

Elkészítés

A steaksütés nem egy nagy ördöngösség, viszont ha megtanuljátok, hogyan kell jól csinálni, a barátok nem fognak leszállni rólatok, és minden összejövetelen csak erre fognak emlékezni. Mutatjuk, hogyan készül!

A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát 2-3 perc alatt magas hőmérsékleten körbepirítjuk. Amikor megfordítjuk a húst, rádobjuk megroppantott fokhagymát, a rozmaringot és a vajat, és amíg a másik oldala meg nem pirul, locsolgatjuk a vajjal. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ha megsült, kiszedjük, lefedjük egy alufóliával, és 10 percet hagyjuk állni.

A salátához a lila hagymát vékonyra szeleteljük, összekeverjük a balzsamecettel, az olívaolajjal, sóval, borssal, és hagyjuk állni, amíg el nem készül a többi. 

Közben a salsához megcsináljuk a pesztót: a paradicsom kivételével az összes hozzávalót egy aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük az apróra vágott paradicsommal. 

A salátához a paradicsomot kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy enyhén kiolajozott grillserpenyőben megsütjük annyira, hogy egy kis színt kapjon. 

Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával
Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tudok én mást is sütni, nem csak csirkemellet! :D A salátától pedig nem is lesz olyan nagyon megterhelő az egész kaja, úgyhogy egy csomó diétába is simán beilleszthető!

Hozzávalók

2 főre
A steakhez
2 db
kb. 150-200 g-os marhahátszín
só, bors
2 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
friss rozmaring
50 g
vaj
A pesztós salsához
2 ek
pirított fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
15 g
parmezán
3 - 4 ek
olívaolaj
1 nagy csokor
friss bazsalikom
só, bors
8 - 10 szem
koktélparadicsom
A salátához
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
2 - 3 ek
balzsamecet
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
6 - 8 db
kisebb vagy 4 nagyobb húsparadicsom
2 marék
rukkola
2 - 3 ek
feta

A steaksütés nem egy nagy ördöngösség, viszont ha megtanuljátok, hogyan kell jól csinálni, a barátok nem fognak leszállni rólatok, és minden összejövetelen csak erre fognak emlékezni. Mutatjuk, hogyan készül!

A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát 2-3 perc alatt magas hőmérsékleten körbepirítjuk. Amikor megfordítjuk a húst, rádobjuk megroppantott fokhagymát, a rozmaringot és a vajat, és amíg a másik oldala meg nem pirul, locsolgatjuk a vajjal. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ha megsült, kiszedjük, lefedjük egy alufóliával, és 10 percet hagyjuk állni.

A salátához a lila hagymát vékonyra szeleteljük, összekeverjük a balzsamecettel, az olívaolajjal, sóval, borssal, és hagyjuk állni, amíg el nem készül a többi. 

Közben a salsához megcsináljuk a pesztót: a paradicsom kivételével az összes hozzávalót egy aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük az apróra vágott paradicsommal. 

A salátához a paradicsomot kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy enyhén kiolajozott grillserpenyőben megsütjük annyira, hogy egy kis színt kapjon. 

Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával
Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával

Ha tetszett a Hátszínsteak grillezettparadicsom-salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept