Alapreceptek

Házitortilla

Házi tortilla

Hozzávalók
150 g
kukoricaliszt + a formázáshoz
120 g
zabpehelyliszt
220 g
liszt
1 tk
1 tk
sütőpor
20 g
kukoricacsíra-olaj
300 g
víz

Elkészítés

A liszteket összekeverjük egy robotgép üstjében, és hozzáadjuk a sót, illetve a sütőport. Az olajjal és a vízzel sima tésztát dagasztunk belőle. Kukoricaliszttel megszórt deszkán kerekre formázzuk, és fóliával letakarva 30 percig pihentetjük.

Ezután ismét kukoricalisztes deszkára borítjuk a tésztát, és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy 22 cm-es tortaforma segítségével köröket “szaggatunk” a tésztából, ha kell, késsel körbevágjuk. A kivágott lapokat nedves konyharuhára helyezzük, majd közepes lángon egy száraz serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült tortillákat érdemes zárható zacskóban tárolni a felhasználásig.

hazi-tortilla
Házi tortilla (Fotó: Street Kitchen)

Mi minden alapja lehet egy jó házi tortilla? Igazából bárminek, chips helyett magában is lehet enni. Azért egy SK mártogatóst dobjatok össze hozzá! Ha mégis komolyabb kajára vágytok, ezeket a recepteket feltétlen próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.

Burrito házilag, pico de gallo salsával

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

Lajos-féle őrült malacka burrito

www.streetkitchen.hu

Természetesen lehet boltban is tortillalapokat vásárolni, de nincs annál menőbb dolog, mint amikor egy kerti partin eldicsekedhetünk vele, hogy bizony a burritóhoz mi magunk készítettük a tortillákat.

Hozzávalók

15 darabhoz
150 g
kukoricaliszt + a formázáshoz
120 g
zabpehelyliszt
220 g
liszt
1 tk
1 tk
sütőpor
20 g
kukoricacsíra-olaj
300 g
víz

A liszteket összekeverjük egy robotgép üstjében, és hozzáadjuk a sót, illetve a sütőport. Az olajjal és a vízzel sima tésztát dagasztunk belőle. Kukoricaliszttel megszórt deszkán kerekre formázzuk, és fóliával letakarva 30 percig pihentetjük.

Ezután ismét kukoricalisztes deszkára borítjuk a tésztát, és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy 22 cm-es tortaforma segítségével köröket “szaggatunk” a tésztából, ha kell, késsel körbevágjuk. A kivágott lapokat nedves konyharuhára helyezzük, majd közepes lángon egy száraz serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült tortillákat érdemes zárható zacskóban tárolni a felhasználásig.

hazi-tortilla
Házi tortilla (Fotó: Street Kitchen)

Mi minden alapja lehet egy jó házi tortilla? Igazából bárminek, chips helyett magában is lehet enni. Azért egy SK mártogatóst dobjatok össze hozzá! Ha mégis komolyabb kajára vágytok, ezeket a recepteket feltétlen próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.

Burrito házilag, pico de gallo salsával

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

Lajos-féle őrült malacka burrito

Ha tetszett a házi tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése