Alapreceptek

Házitortilla

Házi tortilla

Hozzávalók
150 g
kukoricaliszt + a formázáshoz
120 g
zabpehelyliszt
220 g
liszt
1 tk
1 tk
sütőpor
20 g
kukoricacsíra-olaj
300 g
víz

Elkészítés

A liszteket összekeverjük egy robotgép üstjében, és hozzáadjuk a sót, illetve a sütőport. Az olajjal és a vízzel sima tésztát dagasztunk belőle. Kukoricaliszttel megszórt deszkán kerekre formázzuk, és fóliával letakarva 30 percig pihentetjük.

Ezután ismét kukoricalisztes deszkára borítjuk a tésztát, és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy 22 cm-es tortaforma segítségével köröket “szaggatunk” a tésztából, ha kell, késsel körbevágjuk. A kivágott lapokat nedves konyharuhára helyezzük, majd közepes lángon egy száraz serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült tortillákat érdemes zárható zacskóban tárolni a felhasználásig.

hazi-tortilla
Házi tortilla (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 60 perc

Mi minden alapja lehet egy jó házi tortilla? Igazából bárminek, chips helyett magában is lehet enni. Azért egy SK mártogatóst dobjatok össze hozzá! Ha mégis komolyabb kajára vágytok, ezeket a recepteket feltétlen próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.

Burrito házilag, pico de gallo salsával

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

Lajos-féle őrült malacka burrito

www.streetkitchen.hu

Természetesen lehet boltban is tortillalapokat vásárolni, de nincs annál menőbb dolog, mint amikor egy kerti partin eldicsekedhetünk vele, hogy bizony a burritóhoz mi magunk készítettük a tortillákat.

Hozzávalók

15 darabhoz
150 g
kukoricaliszt + a formázáshoz
120 g
zabpehelyliszt
220 g
liszt
1 tk
1 tk
sütőpor
20 g
kukoricacsíra-olaj
300 g
víz

A liszteket összekeverjük egy robotgép üstjében, és hozzáadjuk a sót, illetve a sütőport. Az olajjal és a vízzel sima tésztát dagasztunk belőle. Kukoricaliszttel megszórt deszkán kerekre formázzuk, és fóliával letakarva 30 percig pihentetjük.

Ezután ismét kukoricalisztes deszkára borítjuk a tésztát, és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy 22 cm-es tortaforma segítségével köröket “szaggatunk” a tésztából, ha kell, késsel körbevágjuk. A kivágott lapokat nedves konyharuhára helyezzük, majd közepes lángon egy száraz serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült tortillákat érdemes zárható zacskóban tárolni a felhasználásig.

hazi-tortilla
Házi tortilla (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 60 perc

Mi minden alapja lehet egy jó házi tortilla? Igazából bárminek, chips helyett magában is lehet enni. Azért egy SK mártogatóst dobjatok össze hozzá! Ha mégis komolyabb kajára vágytok, ezeket a recepteket feltétlen próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.

Burrito házilag, pico de gallo salsával

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

Lajos-féle őrült malacka burrito

Ha tetszett a Házi tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept