A liszteket összekeverjük egy robotgép üstjében, és hozzáadjuk a sót, illetve a sütőport. Az olajjal és a vízzel sima tésztát dagasztunk belőle. Kukoricaliszttel megszórt deszkán kerekre formázzuk, és fóliával letakarva 30 percig pihentetjük.
Ezután ismét kukoricalisztes deszkára borítjuk a tésztát, és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy 22 cm-es tortaforma segítségével köröket “szaggatunk” a tésztából, ha kell, késsel körbevágjuk. A kivágott lapokat nedves konyharuhára helyezzük, majd közepes lángon egy száraz serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült tortillákat érdemes zárható zacskóban tárolni a felhasználásig.

Elkészítési idő: 60 perc
Mi minden alapja lehet egy jó házi tortilla? Igazából bárminek, chips helyett magában is lehet enni. Azért egy SK mártogatóst dobjatok össze hozzá! Ha mégis komolyabb kajára vágytok, ezeket a recepteket feltétlen próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.
Burrito házilag, pico de gallo salsával