Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A salsa guacamoléhoz

Hozzávaló kipipálva
400 g konzerv darabolt paradicsom
Hozzávaló kipipálva
3 fej hagyma (kb. 350 g)
Hozzávaló kipipálva
4 - 6 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 karika savanyú jalapeno
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 csokor koriander
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 db avokádó

A raguhoz

Hozzávaló kipipálva
600 g sertésszűz
Hozzávaló kipipálva
4 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
chipotle chili ízlés szerint
Hozzávaló kipipálva
1 ek paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
2 ½ tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt római kömény
Hozzávaló kipipálva
2 ½ tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
2 ½ tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt koriander
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk keményítő

A rizshez

Hozzávaló kipipálva
1 l víz
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
500 g rizs
Hozzávaló kipipálva
5 csokor petrezselyem

Az összerakáshoz

Hozzávaló kipipálva
200 g vörös cheddar (reszelve)
Hozzávaló kipipálva
1 fej jégsaláta
Hozzávaló kipipálva
400 g konzerv vörös bab
Hozzávaló kipipálva
6 db tortilla (búzalisztből készült)
Hozzávaló kipipálva
6 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lajos-féle őrült malacka burrito

Egy rendszeresen megrendezett nyári fesztiválon árultuk ezt a burritót, és szerintem sokan talán még emlékezhetnek is rá, milyen jól jött egy átmulatott koncert után.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A salsa guacamoléhoz

Hozzávaló kipipálva
400 g konzerv darabolt paradicsom
Hozzávaló kipipálva
3 fej hagyma (kb. 350 g)
Hozzávaló kipipálva
4 - 6 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 karika savanyú jalapeno
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 csokor koriander
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 db avokádó

A raguhoz

Hozzávaló kipipálva
600 g sertésszűz
Hozzávaló kipipálva
4 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
chipotle chili ízlés szerint
Hozzávaló kipipálva
1 ek paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
2 ½ tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt római kömény
Hozzávaló kipipálva
2 ½ tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
2 ½ tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt koriander
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk keményítő

A rizshez

Hozzávaló kipipálva
1 l víz
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
500 g rizs
Hozzávaló kipipálva
5 csokor petrezselyem

Az összerakáshoz

Hozzávaló kipipálva
200 g vörös cheddar (reszelve)
Hozzávaló kipipálva
1 fej jégsaláta
Hozzávaló kipipálva
400 g konzerv vörös bab
Hozzávaló kipipálva
6 db tortilla (búzalisztből készült)
Hozzávaló kipipálva
6 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A burrito elkészítéséhez először a salsát keverjük be. A konzerv paradicsomhoz adjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és az apró kockákra vágott jalapenót. Belefacsarjuk a citrom levét, beletesszük a sót, a borsot, a cukrot és a koriandert is úgy, hogy a szárát finomra, a levelét pedig durvára vágjuk. Ezután mehet bele a vékonyan felcikkezett, majd felkockázott avokádó, alaposan összekeverjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A sertésszűzről levágjuk a zsíros, inas részeket, majd hosszában 3 részre vágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd lehetőleg fűszermalomból beledaráljuk az ízlés szerinti mennyiségű chipotle chilit. A paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk, hogy egyszerűbben össze tudjuk keverni a felvágott hússal. Használhatunk helyette passatát is. A húsos keveréket összedolgozzuk a fűszerekkel, valamint a finomra vágott hagymával.

A rizs elkészítéséhez a vizet kimérjük egy lábasba, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd erős lángon felforraljuk. Mehet hozzá a rizs, és sűrűn átkeverve főzelék állagúra főzzük, majd fedővel letakarva, 130 fokos sütőbe tesszük 15 percre. 

Ezalatt egy erős lángon hevített, forró serpenyőben elkészítjük az előre befűszerezett húst. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk, majd a keményítőt kikeverjük 100 ml vízzel, és a húsra öntjük, közepes lángon összeforraljuk, hogy ragacsosan összetartsa a húsos ragut.

Kivesszük a sütőből a rizst, levesszük a fedőt, hogy a gőz távozni tudjon. Felvágjuk a petrezselymet, a szárát finomra, a levelét pedig rusztikusra, majd a rizshez keverjük.  

Az összeállításhoz előkészítjük a reszelt sajtot, a jégsalátát és a leöblített vörös babot. A tortillát egészen eddig a csomagolásban tartjuk, mert könnyen kiszárad, majd egyesével kivesszük, és olyan méretűre tépett alufóliára helyezzük, hogy még fel is tudjuk majd csavarni.

A fóliára helyezett tortilla alsó felére szedjük a petrezselymes rizst, mellétesszük a vörös babot, a salsát, a salátát, majd a ragut és a végén a tejfölt, amit megszórunk reszelt sajttal. Az egészet a tortilla összehajtásával zárjuk, a fólia segítségével szorosra tekerjük, majd félbevágva tálaljuk.

őrült malacka burrito
Őrült malacka burrito
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett az őrült malacka burrito receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

Ketchupos csirkés quesadilla

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?