Karácsonyi desszertek

Háztartásikekszesmézeskrémes

Háztartási kekszes mézes krémes

Hozzávalók
A krémhez
5 db
tojássárgája
120 g
kristálycukor
30 g
vaníliás cukor
80 g
finomliszt
35 g
búzadara
900 ml
tej
270 g
vaj
150 g
porcukor
A rétegezéshez
500 g
háztartási keksz
200 g
baracklekvár
A mázhoz
60 g
víz
50 g
porcukor
35 g
holland kakaópor
80 g
vaj

Elkészítés

A háztartási kekszes mézes krémes krémjéhez a tojássárgájákat egy lábasban elkeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzászórjuk a lisztet, a búzadarát, és csomómentesre keverjük 500 ml tejjel, majd jöhet hozzá a többi tej is. Állandó kevergetés közben közepes lángon pudingállagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és a hűtőbe tesszük lehűlni. A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, és 4-5 részletben hozzákeverjük a kihűlt alaphoz.

A tepsi alját kirakjuk keksszel, erre jön a krém fele, majd egy sor keksz, lekvár, újabb sor keksz, krém és egy kekszréteggel zárjuk a sort. Lefóliázzuk, és 1, de akár 2 éjszakára is a hűtőbe rakjuk a sütit.

Másnap a máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, és amikor a máz megdermedt, szeletelhetjük a sütit.

haztartasi-kekszes-mezes-kremes
Háztartási kekszes mézes krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50-60 perc
  • Pihentetési idő: minimum 1 éjszaka

Karácsonykor nagy a sürgés-forgás, és a sütő szinte sohasem pihen, úgyhogy jó, ha az ember tervez olyan fogásokkal is, amik gyorsan összedobhatók. Ha fullos sütemények mellett készítenétek valami megúszós édességet is, akkor ezeket a recepteket imádni fogjátok:

Mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

Meggyes-mákos muffin meggybefőttből

www.streetkitchen.hu

Gyorsan elkészíthető mézes krémes, ami abszolút hozza az eredeti verzió ízeit, de nem kell tésztát gyúrnod, pihentetned, nyújtanod és sütnöd hozzá. 🙂

Hozzávalók

1 38 x 20 cm-es tepsihez
A krémhez
5 db
tojássárgája
120 g
kristálycukor
30 g
vaníliás cukor
80 g
finomliszt
35 g
búzadara
900 ml
tej
270 g
vaj
150 g
porcukor
A rétegezéshez
500 g
háztartási keksz
200 g
baracklekvár
A mázhoz
60 g
víz
50 g
porcukor
35 g
holland kakaópor
80 g
vaj

A háztartási kekszes mézes krémes krémjéhez a tojássárgájákat egy lábasban elkeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzászórjuk a lisztet, a búzadarát, és csomómentesre keverjük 500 ml tejjel, majd jöhet hozzá a többi tej is. Állandó kevergetés közben közepes lángon pudingállagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és a hűtőbe tesszük lehűlni. A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, és 4-5 részletben hozzákeverjük a kihűlt alaphoz.

A tepsi alját kirakjuk keksszel, erre jön a krém fele, majd egy sor keksz, lekvár, újabb sor keksz, krém és egy kekszréteggel zárjuk a sort. Lefóliázzuk, és 1, de akár 2 éjszakára is a hűtőbe rakjuk a sütit.

Másnap a máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, és amikor a máz megdermedt, szeletelhetjük a sütit.

haztartasi-kekszes-mezes-kremes
Háztartási kekszes mézes krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50-60 perc
  • Pihentetési idő: minimum 1 éjszaka

Karácsonykor nagy a sürgés-forgás, és a sütő szinte sohasem pihen, úgyhogy jó, ha az ember tervez olyan fogásokkal is, amik gyorsan összedobhatók. Ha fullos sütemények mellett készítenétek valami megúszós édességet is, akkor ezeket a recepteket imádni fogjátok:

Mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

Meggyes-mákos muffin meggybefőttből

Ha tetszett a Háztartási kekszes mézes krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept