Mikrós kaják

Héjábansültkrumpliházifűszervajjaléssajttal

Héjában sült krumpli házi fűszervajjal és sajttal
hejaban-sult-burgonya-hazi-fuszervajjal

Hozzávalók
4 db
burgonya
(250 g/db)
50 g
lágy vaj
1 csokor
petrezselyem + a tálaláshoz
1 csokor
snidling
1 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
2 gerezd
fokhagyma
bors
1 csipet
őrölt szerecsendió
200 g
gouda sajt

Elkészítés
  1. A burgonyákat villával megszurkáljuk, majd egy mikrózható tálba tesszük.

  2. 25-30 percig mikrózzuk 800 W-on, amíg teljesen megpuhulnak.

  3. Közben összekeverjük a puha vajat az aprított zöldfűszerekkel, a reszelt fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. 

  4. A megpuhult krumplit bevágjuk, kicsit összenyomjuk, hogy egy nagyobb mélyedést kapjunk. Megtöltjük a fűszeres vajjal és a reszelt sajttal. Végül visszatesszük a mikróba még 15 percre, grillfunkcióval kombinált fokozaton, hogy a teteje enyhén megpiruljon, belül pedig puha és szaftos legyen.

  5. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A héjában sült krumpli az egyik legkényelmesebb és legfinomabb komfortételek egyike – egyszerű, mégis olyan illatokkal tölti meg a konyhát, hogy senki sem tud neki ellenállni. A házi fűszervajjal és az olvadt sajttal töltött változat különösen melengető fogás, amellett, hogy tökéletes köret egy gyors hétköznapi vacsorához, vagy akár vendégváró finomságnak is kiváló.

A héjában sült krumpli nemcsak klasszikus, hanem zseniálisan egyszerű fogás is, amihez nem kell sütőt kapcsolni – mikróban is tökéletesen elkészíthető. Flóra mutatja, hogyan készítsd. :)

Hozzávalók

4 fő részére
4 db
burgonya
(250 g/db)
50 g
lágy vaj
1 csokor
petrezselyem + a tálaláshoz
1 csokor
snidling
1 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
2 gerezd
fokhagyma
bors
1 csipet
őrölt szerecsendió
200 g
gouda sajt

Elkészítés

  1. A burgonyákat villával megszurkáljuk, majd egy mikrózható tálba tesszük.

  2. 25-30 percig mikrózzuk 800 W-on, amíg teljesen megpuhulnak.

  3. Közben összekeverjük a puha vajat az aprított zöldfűszerekkel, a reszelt fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. 

  4. A megpuhult krumplit bevágjuk, kicsit összenyomjuk, hogy egy nagyobb mélyedést kapjunk. Megtöltjük a fűszeres vajjal és a reszelt sajttal. Végül visszatesszük a mikróba még 15 percre, grillfunkcióval kombinált fokozaton, hogy a teteje enyhén megpiruljon, belül pedig puha és szaftos legyen.

  5. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

5-meguszos-karacsonyi-koret-mikroban-5
Héjában sült krumpli házi fűszervajjal és sajttal (Fotó: Street Kitchen)

Ez a fűszervajas-sajtos sült krumpli igazi komfortfogás, amit bármikor jólesik bevetni – legyen szó lusta hétköznap estéről vagy egy baráti összejövetelről. Egy tál friss salátával könnyű vacsora lehet, de sült húsok, grillezett zöldségek mellé köretként is remekül működik. A friss petrezselyem a tetején nemcsak szép, de frissítő kontrasztot is ad a krémes töltelékhez. Melegen az igazi – szóval ne késlekedj, kanalazd ki az első adagot, amíg még gőzölög! :)

Ha már készül a krumpli, ideje mellé valami szaftos, karakteres húsos fogást is összedobni! Ezek a receptek nemcsak jól passzolnak hozzá, hanem együtt igazi lakomát adnak:

Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben

Rántott hús air fryerben

Részeges csirke

Ha tetszett a héjában sült krumpli házi fűszervajjal és sajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése