A lisztet elkeverjük egy tányérban a paprikával és a fokhagyma-granulátummal.
A tojásokat felverjük, majd alaposan hozzákeverjük az olajat.
A sertéskarajt megtisztítjuk, egyforma, fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket klopfoljuk, mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a fűszeres lisztben. A felesleget lerázzuk, belemártjuk az olajjal elkevert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
A bepanírozott hússzeleteket az air fryer sütőtartályába helyezzük, tetejükre babszemnyi vajat teszünk, majd 190 fokon 15 percig sütjük. A sütés során félidőben átfordítjuk őket. A sütőtartályba mindig csak egy réteget tegyünk, és több körben süssük a hússzeleteket.
A lisztbe kevert paprikának, a tojáshoz adott olajnak és a vajnak köszönhetően a hagyományos rántott szelet színével találkozhatunk.
Sütést követően papírtörlőre helyezzük a hússzeleteket, majd a kedvenc köretünkkel, vagy akár szendvicsben tálaljuk.
Rántotthúsairfryerben
Örök kedvenc. Ropogós, melegíti a testet és a lelket is. Amennyiben nem vágyunk az olajszagra, vagy csak nem tudjuk, mit kezdjünk azzal a sok zsiradékkal, amiben a rántott húst sütöttük, megvan a megoldás: air fryer. A trükk a tojásba kevert olajban és a sütéshez használt vajban van.
A rántott hús air fryerben igazi win-win megoldás: hozza a klasszikus ropogós bundát, de olajszag, tocsogás és nehéz érzés nélkül. A titok nyilván nem csak a gépben, hanem a technikában is rejlik: ha jól panírozol és nem zsúfolod túl a kosarat, a végeredmény meglepően közel áll a bő olajban sült verzióhoz.
Hozzávalók
Elkészítés
A lisztet elkeverjük egy tányérban a paprikával és a fokhagyma-granulátummal.
A tojásokat felverjük, majd alaposan hozzákeverjük az olajat.
A sertéskarajt megtisztítjuk, egyforma, fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket klopfoljuk, mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a fűszeres lisztben. A felesleget lerázzuk, belemártjuk az olajjal elkevert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
A bepanírozott hússzeleteket az air fryer sütőtartályába helyezzük, tetejükre babszemnyi vajat teszünk, majd 190 fokon 15 percig sütjük. A sütés során félidőben átfordítjuk őket. A sütőtartályba mindig csak egy réteget tegyünk, és több körben süssük a hússzeleteket.
A lisztbe kevert paprikának, a tojáshoz adott olajnak és a vajnak köszönhetően a hagyományos rántott szelet színével találkozhatunk.
Sütést követően papírtörlőre helyezzük a hússzeleteket, majd a kedvenc köretünkkel, vagy akár szendvicsben tálaljuk.

Ha rendszeresen készítesz panírozott, zsírosabb ételeket, érdemes air fryer sütőpapírt vagy szilikon betétet használni – sokkal kevesebb lesz a morzsa és olaj a kosár alján, és a takarítás is feleannyi idő lesz.
Tisztán tartva az air fryered nemcsak szebben dolgozik, de tovább is bírja – szóval egy kis extra törődés itt tényleg kifizetődik.
A rántott hús air fryerben sütve isteni és ezekkel a köretekkel még teljesebb lesz az ebéded:
Coleslaw, az amcsik káposztasalátája
Ha tetszett a rántott hús air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-Z0QNJh.webp)