Fantasztikus desszertek

Hevesikrémes

Hevesi krémes

Hozzávalók
A tésztához
6 db
tojássárgája
150 g
kristálycukor
80 ml
tej
170 g
finomliszt
10 g
sütőpor
1 csipet
8 g
holland kakaópor
A krémhez
70 g
vaníliás pudingpor
500 ml
tej
6 db
tojásfehérje
140 g
kristálycukor
A díszítéshez
500 ml
hideg habtejszín
porcukor
(ízlés szerint)
2 ek
csokidara

Elkészítés

A hevesi krémes elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet is. A lisztet, sütőport, sót és kakaóport összekeverjük egy tálban, majd a sárgájához forgatjuk, és egy kb. 25 x 35 cm-es, magasabb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a piskótát, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk alóla a sütőpapírt, majd visszarakjuk.

A pudingport elkeverjük tejjel egy gyorsforralóban és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot készítünk belőle. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a pudinggal, a tésztára simítjuk, és hagyjuk hűtőben megdermedni.

A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, majd rásimítjuk a süti tetejére és megszórjuk a csokival. Érdemes egy éjszakát pihentetni felvágás előtt!

hevesi-kremes-8
Hevesi krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80-90 perc + hűtés

www.streetkitchen.hu

Vaníliás krém, sok-sok tejszínhab és egy lágy, puha kakaós piskóta. Ez a hevesi krémes, ha pedig még nem kóstoltad, itt az ideje, hogy elkészítsd, aztán ki is próbáld és megtudd, miért szeretik ennyien ezt a remek sütit.

Hozzávalók

15 kockához
A tésztához
6 db
tojássárgája
150 g
kristálycukor
80 ml
tej
170 g
finomliszt
10 g
sütőpor
1 csipet
8 g
holland kakaópor
A krémhez
70 g
vaníliás pudingpor
500 ml
tej
6 db
tojásfehérje
140 g
kristálycukor
A díszítéshez
500 ml
hideg habtejszín
porcukor
(ízlés szerint)
2 ek
csokidara

A hevesi krémes elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet is. A lisztet, sütőport, sót és kakaóport összekeverjük egy tálban, majd a sárgájához forgatjuk, és egy kb. 25 x 35 cm-es, magasabb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a piskótát, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk alóla a sütőpapírt, majd visszarakjuk.

A pudingport elkeverjük tejjel egy gyorsforralóban és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot készítünk belőle. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a pudinggal, a tésztára simítjuk, és hagyjuk hűtőben megdermedni.

A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, majd rásimítjuk a süti tetejére és megszórjuk a csokival. Érdemes egy éjszakát pihentetni felvágás előtt!

hevesi-kremes-8
Hevesi krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80-90 perc + hűtés

Ha tetszett a Hevesi krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept