A hevesi krémes elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet is. A lisztet, sütőport, sót és kakaóport összekeverjük egy tálban, majd a sárgájához forgatjuk, és egy kb. 25 x 35 cm-es, magasabb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a piskótát, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk alóla a sütőpapírt, majd visszarakjuk.
A pudingport elkeverjük tejjel egy gyorsforralóban és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot készítünk belőle. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a pudinggal, a tésztára simítjuk, és hagyjuk hűtőben megdermedni.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, majd rásimítjuk a süti tetejére és megszórjuk a csokival. Érdemes egy éjszakát pihentetni felvágás előtt!

- Elkészítési idő: 80-90 perc + hűtés