Húsvét

Hotcrossbunkalács

Hot cross bun kalács

Hozzávalók
500 g
liszt
2 csipet
80 g
cukor
15 g
élesztő
180 ml
meleg tej
2 db
tojás
80 g
puha vaj
75 g
mazsola
A tetejére:
25 g
liszt
1 tk
olaj
2 ek
víz
A glazúrhoz:
2 tk
méz

Elkészítés
[caption id="attachment_12160945" align="aligncenter" width="852"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az élesztőt a meleg tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva 40 percig kelesztjük. Ezután 8 felé vágjuk és kis gombócokat formázunk belőlük. Kenyérsütőformába kettesével egymás mellé rakjuk őket és letakarva 20 percig kelesztjük. [caption id="attachment_12160947" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A lisztet a vízzel és olajjal összekeverjük, nyomózsáka töltjük és a megkelt bucik tetejére kereszt alakokat rajzolunk vele. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük a kalácsot. Mikor megsült a kalács, lekenjük a tetejét a mézzel.

www.streetkitchen.hu

Húsvétkor kötelező elem a kalács az ünnepi asztalon, most pedig mutatunk egy sokkal frankóbb változatot, mint amit eddig megszokhattatok. Az angolok híres neves hot cross bun receptjét alakítottuk át egy komplett kaláccsá és a végeredmény egyszerűen zseniális lett!

Hozzávalók

1 db formához
500 g
liszt
2 csipet
80 g
cukor
15 g
élesztő
180 ml
meleg tej
2 db
tojás
80 g
puha vaj
75 g
mazsola
A tetejére:
25 g
liszt
1 tk
olaj
2 ek
víz
A glazúrhoz:
2 tk
méz
[caption id="attachment_12160945" align="aligncenter" width="852"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az élesztőt a meleg tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva 40 percig kelesztjük. Ezután 8 felé vágjuk és kis gombócokat formázunk belőlük. Kenyérsütőformába kettesével egymás mellé rakjuk őket és letakarva 20 percig kelesztjük. [caption id="attachment_12160947" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A lisztet a vízzel és olajjal összekeverjük, nyomózsáka töltjük és a megkelt bucik tetejére kereszt alakokat rajzolunk vele. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük a kalácsot. Mikor megsült a kalács, lekenjük a tetejét a mézzel.

Ha tetszett a Hot cross bun kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept