Air fryer receptek

Húsgolyókairfryerbentormásmártogatóssal

Húsgolyók air fryerben tormás mártogatóssal

Hozzávalók
A fasírthoz
50 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
500 g
darált sertéshús
50 g
zsemlemorzsa
só, bors
A mártogatóshoz
2 ek
tejföl
2 ek
majonéz
1 ek
ecetes torma
1 tk
méz
0.5 db
citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

Így készülnek a húsgolyók tormás mártogatóssal!

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy közepes méretű, hideg serpenyőbe dobjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani. Ha a szalonna itt-ott kapott egy kis színt, rádobjuk a finomra vágott hagymát, és az egészet lepirítjuk.

Ha kész a hagymás-szalonnás keverék, kicsit félretesszük hűlni, majd amikor már nem olyan forró, összekeverjük a darált hússal és a zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk a keveréket.

A masszából kb. golflabda méretű gombócokat formázunk, és air fryerben 180 fokon, 12-15 percig sütjük.

A mártogatóshoz alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és mártogathatjuk is bele a kisült fasírtokat.

husgolyok-tormas-martogatossal (1)
Húsgolyók tormás mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

A darált húsból rengeteg szuper dolog készülhet, de az egyik legfinomabb mégis a fasírt, ami ráadásul sokféle módon variálható is. Jöhet még több húsgolyó?

Fetás húsgolyók, házi lepénykenyérrel

Húsgolyók mézes-mustáros mártásban

Ázsiai húsgolyók soba tésztával

www.streetkitchen.hu

Ha ti is unjátok már a csokitojást húsvétkor, akkor szóljatok a nyuszinak, hogy legközelebb hozzon nektek ilyen király húsgolyókat, a hozzájuk illő mártogatóssal!

Hozzávalók

2 főre
A fasírthoz
50 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
500 g
darált sertéshús
50 g
zsemlemorzsa
só, bors
A mártogatóshoz
2 ek
tejföl
2 ek
majonéz
1 ek
ecetes torma
1 tk
méz
0.5 db
citrom leve és reszelt héja

Így készülnek a húsgolyók tormás mártogatóssal!

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy közepes méretű, hideg serpenyőbe dobjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani. Ha a szalonna itt-ott kapott egy kis színt, rádobjuk a finomra vágott hagymát, és az egészet lepirítjuk.

Ha kész a hagymás-szalonnás keverék, kicsit félretesszük hűlni, majd amikor már nem olyan forró, összekeverjük a darált hússal és a zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk a keveréket.

A masszából kb. golflabda méretű gombócokat formázunk, és air fryerben 180 fokon, 12-15 percig sütjük.

A mártogatóshoz alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és mártogathatjuk is bele a kisült fasírtokat.

husgolyok-tormas-martogatossal (1)
Húsgolyók tormás mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

A darált húsból rengeteg szuper dolog készülhet, de az egyik legfinomabb mégis a fasírt, ami ráadásul sokféle módon variálható is. Jöhet még több húsgolyó?

Fetás húsgolyók, házi lepénykenyérrel

Húsgolyók mézes-mustáros mártásban

Ázsiai húsgolyók soba tésztával

Ha tetszett a Húsgolyók air fryerben tormás mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept