Tészták

Húsosmakaróni

Húsos makaróni

Hozzávalók
3 ek
olaj + a tepsi kikenéséhez
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
darált sertéshús
só, bors
1 tk
pirospaprika
1 tk
oregánó
400 ml
passata
200 ml
víz
300 g
makaróni tészta
200 - 250 ml
főzőkrém
150 - 200 g
reszelt trappista sajt

Elkészítés

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, utána felöntjük a passatával és a vízzel. 15 percig főzzük, közben bő, sós vízben al dentére főzzük a tésztát és leszűrjük.

A ragu kb. negyedét félrerakjuk, majd a maradékot összekeverjük a tésztával, a félretett raguba pedig belekeverjük a főzőkrémet. Kiolajozott, kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük a tésztát, és ráöntjük a főzőkrémes ragut. Megszórjuk sajttal, és addig sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben, amíg megpirul a sajt. Ha megsült, hagyjuk állni 10 percig, és már ehetjük is.

  • Elkészítési idő: 50 perc
Húsos makaróni (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Gyerekkorom egyik kedvenc íze, anyukám rengetegszer csinált ilyet.

Hozzávalók

6 főre
3 ek
olaj + a tepsi kikenéséhez
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
darált sertéshús
só, bors
1 tk
pirospaprika
1 tk
oregánó
400 ml
passata
200 ml
víz
300 g
makaróni tészta
200 - 250 ml
főzőkrém
150 - 200 g
reszelt trappista sajt

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, utána felöntjük a passatával és a vízzel. 15 percig főzzük, közben bő, sós vízben al dentére főzzük a tésztát és leszűrjük.

A ragu kb. negyedét félrerakjuk, majd a maradékot összekeverjük a tésztával, a félretett raguba pedig belekeverjük a főzőkrémet. Kiolajozott, kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük a tésztát, és ráöntjük a főzőkrémes ragut. Megszórjuk sajttal, és addig sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben, amíg megpirul a sajt. Ha megsült, hagyjuk állni 10 percig, és már ehetjük is.

  • Elkészítési idő: 50 perc
Húsos makaróni (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Húsos makaróni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept