A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A gombócokhoz
- 2 db nagyobb padlizsán
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 500 g darált sertés- vagy marhahús
- 2 db tojás
- 1 púpozott tk fűszerpaprika
- 1 csapott ek só
- 1 púpozott mk bors
- 4 - 6 ek zsemlemorzsa
A paradicsomszószhoz
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg passzírozott paradicsom (passata 700 g)
- 1 púpozott mk oregano
- 1 púpozott mk kakukkfű
- 1 csapott ek só
- 1 csapott ek cukor
- 1 csokor friss bazsalikom
Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A gombócokhoz
- 2 db nagyobb padlizsán
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 500 g darált sertés- vagy marhahús
- 2 db tojás
- 1 púpozott tk fűszerpaprika
- 1 csapott ek só
- 1 púpozott mk bors
- 4 - 6 ek zsemlemorzsa
A paradicsomszószhoz
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg passzírozott paradicsom (passata 700 g)
- 1 púpozott mk oregano
- 1 púpozott mk kakukkfű
- 1 csapott ek só
- 1 csapott ek cukor
- 1 csokor friss bazsalikom
A padlizsánokat egészben 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 3 ek. olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és hozzákeverjük a sült padlizsán héjából kikapart húsát, amit egy burgonyatörővel jól pépesítünk és lassú tűzön addig sütjük amíg a folyadéktartalma el nem párolog, majd félrerakjuk. Amikor kihűlt a padlizsán, hozzáadjuk a darálthúst, a tojást és a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.
A paradicsomszószhoz olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük a szárított fűszerekkel, sóval, belevágjuk a bazslikom szárát és hozzáadjuk a cukrot. A szószt felforraljuk, pár percig hagyjuk magasabb lángon, majd ha összeforrt hozzáadjuk a vágott bazsalikomleveleket.
A darálthúsos masszából diónyi méretű gombócokat formázunk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket. A megsült húsgombócokat óvatosan összekeverjük a paradicsomszósszal. Spagettin vagy penne tésztán tálaljuk.