A húsvéti báránysült tökéletes éke lesz az ünnepi asztalnak, mutatjuk is, hogyan készül!
A báránysülthöz a csülköket bekenjük az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott rozmaring- és kakukkfűlevelekkel, a citrom reszelt héjával, és mindenhova alaposan belemasszírozzuk.
Vékonyan felszeleteljük a fokhagymát, felkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret 1 cm-es darabokra, a hagymát felcikkezzük és egy kisebb sütőedénybe tesszük őket. Ráfektetjük a csülköket, aláöntjük a vizet, és lefóliázva betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 2 órára, míg teljesen meg nem puhul.
Ha hústűvel megszúrjuk és tényleg puha a hús, akkor levesszük róla a fóliát.
Egy kisebb edényben összekeverjük a mézet az almaecettel, és bekenjük vele a csülköket, majd visszatesszük a sütőbe további 20 percre, míg szép kérgesre sül a hús és rákaramellizálódik a mézes bevonat.

- Elkészítési idő: kb. 30 perc
- Sütési idő: kb. 2 óra 20 perc
Egy éven át annyira várjuk, hogy végre ismét lehessen a húsvéthoz kapcsolódó ételeket enni, hogy elfelejtjük, hogy év közben is van létjogosultsága ezeknek. A húsvéti báránysült is egy tökéletes példa erre, de ha megadnád a módját egy-egy ebédnek, akkor van pár tippünk:
Bárányborda mentás zöldborsópürével