Tészták

Húsvétilasagne

Húsvéti lasagne

Hozzávalók
50 g
vaj
A raguhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
50 g
kolozsvári szalonna
4 ek
olívaolaj
só, bors
200 ml
alaplé
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
300 g
füstölt főtt sonka
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
A besamelhez
50 g
finomliszt
700 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
0.5 db
torma
Az összeállításhoz
1 ek
olívaolaj
12 db
lasagnetésztalap
100 g
bébispenót
150 g
reszelt mozzarella
30 g
parmezán

Elkészítés

Így készül a húsvéti lasagne.

A húsvéti lasagne elkészítéséhez finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott szalonnát egy serpenyőben 5-6 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az alaplé, valamint az apróra felkockázott sárgarépa és a sonka. Felöntjük a paradicsomkonzervvel, sűrű raguvá főzzük, majd elzárjuk a lángot.

A besamelhez egy gyorsforralóban pár perc alatt lepirítjuk a lisztet az olvasztott vajon, és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Nagyjából 3-5 perc alatt kiforraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és hozzáadjuk a frissen reszelt tormát.

Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit kikenünk egy kevés olívaolajjal, majd jöhet egy réteg besamel. 

Erre egy réteg tészta, majd a sonkás ragu, besamel és a spenótlevelek. Megint tészta, ragu, besamel, spenót, és addig ismételgetjük a rétegezést, míg elfogy a ragunk.

A lényeg, hogy a tetején besamel legyen az utolsó réteg, amit még megszórunk a reszelt mozzarellával és parmezánnal. 

190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd várunk kb. 15 percet, hogy összeálljon, és kockákra vágva tálaljuk.

husveti-lasagne-6
Húsvéti lasagne (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 25 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a leglazább húsvéti lazannya! Az anyjaaa: lasagne sonkával, répával és tormával? Húsvétkor simán belefér!

Hozzávalók

6 főre
50 g
vaj
A raguhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
50 g
kolozsvári szalonna
4 ek
olívaolaj
só, bors
200 ml
alaplé
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
300 g
füstölt főtt sonka
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
A besamelhez
50 g
finomliszt
700 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
0.5 db
torma
Az összeállításhoz
1 ek
olívaolaj
12 db
lasagnetésztalap
100 g
bébispenót
150 g
reszelt mozzarella
30 g
parmezán

Így készül a húsvéti lasagne.

A húsvéti lasagne elkészítéséhez finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott szalonnát egy serpenyőben 5-6 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az alaplé, valamint az apróra felkockázott sárgarépa és a sonka. Felöntjük a paradicsomkonzervvel, sűrű raguvá főzzük, majd elzárjuk a lángot.

A besamelhez egy gyorsforralóban pár perc alatt lepirítjuk a lisztet az olvasztott vajon, és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Nagyjából 3-5 perc alatt kiforraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és hozzáadjuk a frissen reszelt tormát.

Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit kikenünk egy kevés olívaolajjal, majd jöhet egy réteg besamel. 

Erre egy réteg tészta, majd a sonkás ragu, besamel és a spenótlevelek. Megint tészta, ragu, besamel, spenót, és addig ismételgetjük a rétegezést, míg elfogy a ragunk.

A lényeg, hogy a tetején besamel legyen az utolsó réteg, amit még megszórunk a reszelt mozzarellával és parmezánnal. 

190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd várunk kb. 15 percet, hogy összeálljon, és kockákra vágva tálaljuk.

husveti-lasagne-6
Húsvéti lasagne (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha tetszett a Húsvéti lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept