A húsvéti marcipános torta elkészítéséhez a kisebb darabokra vágott aszalt és kandírozott gyümölcsöket egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a narancs levét és a reszelt héját, és mikróban 1-2 percig melegítjük.
A marcipánból kiveszünk egy 200 g-os darabot, kinyújtjuk, rárakjuk a tortaformát és körbevágjuk.
A tésztához a vajat habosra keverjük a barna cukorral, majd mehetnek bele a tojások, a liszt, a mandulaliszt, a sütőpor, a só, a szegfűszeg, a fahéj és a gyömbér és a leszűrt aszalványok. Átkeverjük a tésztát, és a felét egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Erre jöhet a marcipánkorong, majd ráöntjük a tészta másik felét, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 90-100 percig sütjük. Félidőnél letakarjuk a tetejét alufóliával, hogy ne égjen meg.
Mikor megsült a torta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A tetejét megkenjük a baracklekvárral. Újra kinyújtjuk a marcipánt, és egy másik korongot vágunk ki belőle. Kicsit megformázzuk a széleit, és ráhelyezzük a torta tetejére. A maradék marcipánból golyókat formázunk, és a torta tetejére rakjuk. Szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk, és kész is vagyunk.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 90-100 perc