Húsvéti sütemények

Húsvétimarcipánostorta

Húsvéti marcipános torta

Hozzávalók
250 g
vegyes aszalt gyümölcs
(sárgabarack, meggy, szilva, mazsola, kandírozott narancs)
1 db
narancs
500 g
natúr marcipán
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
180 g
barna cukor
4 db
tojás
180 g
finomliszt
100 g
mandulaliszt
(darált mandula)
12 g
sütőpor
1 csipet
1 tk
őrölt szegfűszeg
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
100 g
baracklekvár

Elkészítés

A húsvéti marcipános torta elkészítéséhez a kisebb darabokra vágott aszalt és kandírozott gyümölcsöket egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a narancs levét és a reszelt héját, és mikróban 1-2 percig melegítjük. 

A marcipánból kiveszünk egy 200 g-os darabot, kinyújtjuk, rárakjuk a tortaformát és körbevágjuk. 

A tésztához a vajat habosra keverjük a barna cukorral, majd mehetnek bele a tojások, a liszt, a mandulaliszt, a sütőpor, a só, a szegfűszeg, a fahéj és a gyömbér és a leszűrt aszalványok. Átkeverjük a tésztát, és a felét egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Erre jöhet a marcipánkorong, majd ráöntjük a tészta másik felét, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 90-100 percig sütjük. Félidőnél letakarjuk a tetejét alufóliával, hogy ne égjen meg.

Mikor megsült a torta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A tetejét megkenjük a baracklekvárral. Újra kinyújtjuk a marcipánt, és egy másik korongot vágunk ki belőle. Kicsit megformázzuk a széleit, és ráhelyezzük a torta tetejére. A maradék marcipánból golyókat formázunk, és a torta tetejére rakjuk. Szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk, és kész is vagyunk. 

husveti-marcipanos-torta
Húsvéti marcipános torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 90-100 perc

Még több húsvéti desszert:

Túrókrémes répatorta-kocka

Egyszerű húsvéti keksz

Húsvéti túrós-csokitojásos pite

www.streetkitchen.hu

Ezt a tortát más néven simnel tortának hívják. Olyan, mint egy gazdag gyümölcskenyér jó nagy adag marcipánnal, a tetején 11 marcipángolyóval, amelyek a 11 apostolt szimbolizálják, Júdás nélkül.

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
250 g
vegyes aszalt gyümölcs
(sárgabarack, meggy, szilva, mazsola, kandírozott narancs)
1 db
narancs
500 g
natúr marcipán
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
180 g
barna cukor
4 db
tojás
180 g
finomliszt
100 g
mandulaliszt
(darált mandula)
12 g
sütőpor
1 csipet
1 tk
őrölt szegfűszeg
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
100 g
baracklekvár

A húsvéti marcipános torta elkészítéséhez a kisebb darabokra vágott aszalt és kandírozott gyümölcsöket egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a narancs levét és a reszelt héját, és mikróban 1-2 percig melegítjük. 

A marcipánból kiveszünk egy 200 g-os darabot, kinyújtjuk, rárakjuk a tortaformát és körbevágjuk. 

A tésztához a vajat habosra keverjük a barna cukorral, majd mehetnek bele a tojások, a liszt, a mandulaliszt, a sütőpor, a só, a szegfűszeg, a fahéj és a gyömbér és a leszűrt aszalványok. Átkeverjük a tésztát, és a felét egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Erre jöhet a marcipánkorong, majd ráöntjük a tészta másik felét, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 90-100 percig sütjük. Félidőnél letakarjuk a tetejét alufóliával, hogy ne égjen meg.

Mikor megsült a torta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A tetejét megkenjük a baracklekvárral. Újra kinyújtjuk a marcipánt, és egy másik korongot vágunk ki belőle. Kicsit megformázzuk a széleit, és ráhelyezzük a torta tetejére. A maradék marcipánból golyókat formázunk, és a torta tetejére rakjuk. Szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk, és kész is vagyunk. 

husveti-marcipanos-torta
Húsvéti marcipános torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 90-100 perc

Még több húsvéti desszert:

Túrókrémes répatorta-kocka

Egyszerű húsvéti keksz

Húsvéti túrós-csokitojásos pite

Ha tetszett a Húsvéti marcipános torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept