Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 4 g sütőpor
- 200 g hideg vaj
- 1 db tojás
- 150 g porcukor
- ½ tk só
- ½ db citrom reszelt héja
- ½ tk vaníliaaroma
Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 4 g sütőpor
- 200 g hideg vaj
- 1 db tojás
- 150 g porcukor
- ½ tk só
- ½ db citrom reszelt héja
- ½ tk vaníliaaroma
Az egyszerű húsvéti keksz elkészítéséhez a lisztet, a sütőport és a vajat robotgéppel, vagy gyors mozdulatokkal kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk 1 órára.
Ha letelt az idő, lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és húsvéti sütiformákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk a kekszeket, és 185 fokra előmelegített sütőben kb. 12-13 perc alatt megsütjük őket.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetés: 60 perc
- Sütési idő: 12-13 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!