Szendvics

Húsvétipulledporkszendvicswasabistormakrémmel

Húsvéti pulled pork szendvics wasabis tormakrémmel

Hozzávalók
A csülök főzéshez
1 db
natúr, csontos csülök
1 db
zellergumó, ha van leveles
2 db
sárgarépa
2 fej
vöröshagyma
1 fej
fokhagyma
só, bors
A wasabis tormakrémhez
2 nagy ek
majonéz
2 nagy ek
20%-os tejföl
1 tk
dijoni mustár
1 nagy ek
reszelt friss torma
1 tk
wasabi pasta
1 csokor
snidling vagy újhagyma
só, bors
1 tk
borecet
A marinált retekhez
1 ek
porcukor
2
csomó hónapos retek
1 ek
ecet
A pecsenyeléhez
6 dl
a főzőléből, kb. a felére beforralva
0.5 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
paradicsompüré
10 dkg
liszt
Az összerakáshoz
hamburger buci
római saláta

Elkészítés

) - A csülköt bevetem egy vízbe főni, a répa, a zeller, egy vörös és némi fokhagyma társaságában olyan 2-3 órára.

2) Amíg fő, a retkeket hajszálvékonyra felszeletelem, majd egy hideg vízes fürdőbe vetem őket. Ebbe jön még némi só, porcukor, illetve ecet is. Minimum negyedórát hagyjuk állni.

pulledpork.jpg

3) A wasabis tormakrémhez a következőt teszem: egy tálba mehet a tejföl, a majonéz, a mustár, és belereszelem a friss tormát. Mehet mellé 1 teáskanál wasabi pasta, egy csokor snidling vagy újhagyma apróra vágva bele, só, bors, és 1 teáskanál borecet. Összekeverjük, és kész is.

img_9590.jpg

4) Ha megfőtt a hús, kiszedjük, a bőrét és a zsírt eltávolítjuk, és villával, vagy a puszta kezünkkel szálaira szedjük.

5) A pecsenyeléhez 6 dl főzőléről leszedjük a zsírt,és visszaforraljuk kb. a felére. Olajon finomra vágott hagymát és fokhagymát pirítunk, mehet rá egy kevés paradicsompüré, lepirítjuk, majd 1 evőkanál lisztet elkeverünk benne, átpirítjuk, és mehet rá a főzőlé. A végén leszűrjük és voilá, így készül a pecsenyeszaft.

6) Egy tepsibe átszedjük a szálaira bontott húst, és összeforgatjuk a szafttal, majd mehet a sütőbe 5-10 percre, grill fokozat, 200 fok.

7) Összerakás: zsemlét vajon pirítunk, alulra jön a tormás szósz, rá néhány levél római saláta, majd egy nagylelkű adag a húsokból, utána a marinált retek, majd a kalap.

Ezt egyétek, ne a nyulat!

www.streetkitchen.hu

A húsvétok unalomig ismert kelléke a főtt csülök meg hozzá az üveges torma. Én most megmutatom nektek, hogy lehet másképp is csinálni, így a csülköt most egy kiváló szendvicsben fogom nektek prezentálni, egy olyan wasabis tormakrémmel, hogy kiugrotok a nadrágotokból!

Hozzávalók

1
A csülök főzéshez
1 db
natúr, csontos csülök
1 db
zellergumó, ha van leveles
2 db
sárgarépa
2 fej
vöröshagyma
1 fej
fokhagyma
só, bors
A wasabis tormakrémhez
2 nagy ek
majonéz
2 nagy ek
20%-os tejföl
1 tk
dijoni mustár
1 nagy ek
reszelt friss torma
1 tk
wasabi pasta
1 csokor
snidling vagy újhagyma
só, bors
1 tk
borecet
A marinált retekhez
1 ek
porcukor
2
csomó hónapos retek
1 ek
ecet
A pecsenyeléhez
6 dl
a főzőléből, kb. a felére beforralva
0.5 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
paradicsompüré
10 dkg
liszt
Az összerakáshoz
hamburger buci
római saláta

) - A csülköt bevetem egy vízbe főni, a répa, a zeller, egy vörös és némi fokhagyma társaságában olyan 2-3 órára.

2) Amíg fő, a retkeket hajszálvékonyra felszeletelem, majd egy hideg vízes fürdőbe vetem őket. Ebbe jön még némi só, porcukor, illetve ecet is. Minimum negyedórát hagyjuk állni.

pulledpork.jpg

3) A wasabis tormakrémhez a következőt teszem: egy tálba mehet a tejföl, a majonéz, a mustár, és belereszelem a friss tormát. Mehet mellé 1 teáskanál wasabi pasta, egy csokor snidling vagy újhagyma apróra vágva bele, só, bors, és 1 teáskanál borecet. Összekeverjük, és kész is.

img_9590.jpg

4) Ha megfőtt a hús, kiszedjük, a bőrét és a zsírt eltávolítjuk, és villával, vagy a puszta kezünkkel szálaira szedjük.

5) A pecsenyeléhez 6 dl főzőléről leszedjük a zsírt,és visszaforraljuk kb. a felére. Olajon finomra vágott hagymát és fokhagymát pirítunk, mehet rá egy kevés paradicsompüré, lepirítjuk, majd 1 evőkanál lisztet elkeverünk benne, átpirítjuk, és mehet rá a főzőlé. A végén leszűrjük és voilá, így készül a pecsenyeszaft.

6) Egy tepsibe átszedjük a szálaira bontott húst, és összeforgatjuk a szafttal, majd mehet a sütőbe 5-10 percre, grill fokozat, 200 fok.

7) Összerakás: zsemlét vajon pirítunk, alulra jön a tormás szósz, rá néhány levél római saláta, majd egy nagylelkű adag a húsokból, utána a marinált retek, majd a kalap.

Ezt egyétek, ne a nyulat!

Ha tetszett a Húsvéti pulled pork szendvics wasabis tormakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept