Megúszós sütik

Húsvétitojáslikőrösmadártej

Húsvéti tojáslikőrös madártej

Hozzávalók
2 lap
zselatin
1.5 dl
habtejszín
2 csapott ek
porcukor
2 dl
tojáslikőr
habszifon patron + szifon
6 db
tojás

Elkészítés
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral összemelegítjük, megvárjuk amíg a cukor felolvad benne, majd félrehúzzuk és egyenként feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, elkeverjük, majd beleöntjük az egészet egy szifonba és jól behűtjük. Ha sietős a dolgunk fagyasztóba is rakhatjuk a gyorsabb cél elérésének érdekében. A tojások felső részét egy kés segítségével óvatosan körbeütögetjük, így könnyen eltávolíthatjuk a számunkra nem szükséges részt. A tojásfehérjéket két evőkanál cukorral habbá verjük, majd ezt a habot belekanalazzuk a megtisztított, skalpolt tojásokba és mindegyiket egy lábasnyi forró vízbe rakjuk.
A lábast lefedjük, kb. 5 percig lefedve főzzük a habot majd kivesszük mindegyiket a vízből és tojástartóba ültetjük őket. A jól lehűtött szifonba belenyomatjuk a patront, jól összerázzuk, majd a tojásokban lévő hab közepére nyomunk belőle egy-egy adagot! Kevés csokit reszelünk a tetejükre és már kész is vagyunk vele!

www.streetkitchen.hu

A madártej mindenki gyerekkori nagy kedvence, amit mi most tojáslikőrrel turbóztunk fel, hogy még jobb kedvűen telhessenek az ünnepek. Ráadásul mutatunk nektek egy pár perc alatt elkészíthető ötletet, hogyan tehetitek a tálalást nagyon menővé.

Hozzávalók

1
2 lap
zselatin
1.5 dl
habtejszín
2 csapott ek
porcukor
2 dl
tojáslikőr
habszifon patron + szifon
6 db
tojás
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral összemelegítjük, megvárjuk amíg a cukor felolvad benne, majd félrehúzzuk és egyenként feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, elkeverjük, majd beleöntjük az egészet egy szifonba és jól behűtjük. Ha sietős a dolgunk fagyasztóba is rakhatjuk a gyorsabb cél elérésének érdekében. A tojások felső részét egy kés segítségével óvatosan körbeütögetjük, így könnyen eltávolíthatjuk a számunkra nem szükséges részt. A tojásfehérjéket két evőkanál cukorral habbá verjük, majd ezt a habot belekanalazzuk a megtisztított, skalpolt tojásokba és mindegyiket egy lábasnyi forró vízbe rakjuk.
A lábast lefedjük, kb. 5 percig lefedve főzzük a habot majd kivesszük mindegyiket a vízből és tojástartóba ültetjük őket. A jól lehűtött szifonba belenyomatjuk a patront, jól összerázzuk, majd a tojásokban lévő hab közepére nyomunk belőle egy-egy adagot! Kevés csokit reszelünk a tetejükre és már kész is vagyunk vele!

Ha tetszett a Húsvéti tojáslikőrös madártej receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept