Brutális kaják

Ígykészülatökéletestengergyümölcseipaella

Így készül a tökéletes tenger gyümölcsei paella

Hozzávalók
4 db
langusztin
500 g
arborio rizs
só, bors
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
3 szál
zellerszár
2 db
paradicsom
5 gerezd
fokhagyma
80 g
chorizo kolbász
1 csipet
sáfrány
1 l
alaplé
2 nagy csipet
füstölt pirospaprika
1 csokor
friss petrezselyem
15 - 20 db
feketekagyló

Elkészítés
Egy nagy serpenyőben egy kevés olajon 1-2 perc alatt magas hőmérsékleten elősütjük a langusztinokat, majd kivesszük és alufóliába tekerjük őket. Ugyanabba a serpenyőbe még egy kis olajat öntünk és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és kb. 2 perc pirítás után a felkarikázott kolbászt is hozzádobjuk. Az alaplébe szórjuk a sáfrányt. Ha elkezdett odapirulni az alap, megszórjuk a paprikával és belekeverjük a rizst is, megvárjuk, hogy áttetszővé hevüljön.
Beleöntjük az alaplevet, 5-6 perc forralás után, közepes hőmérsékleten rotyogtatjuk. A megtisztított teljesen zárt kagylókat is belerakjuk a rizsbe ( a nyitott kagylókat ki kell dobni, mert az már nem jó). Alacsony lángon 15 perc alatt készre főzzük. Közben megszórjuk a petrezselyemmel, az utolsó 10 percben ráültetjük a farokrésznél visszahajtott langusztinokat és kicsit belenyomkodjuk a rizsbe. Miután elzártuk a lángot, lefedjük és 5 percig hagyjuk pihenni.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A paella az egyik tradicionális spanyol étel, amit rengeteg verzióban el lehet készíteni, akár csirkével vagy kolbásszal is. De mi most a hagyományos, tenger gyümölcseivel turbózott verziót mutatjuk meg. Kell ugyan hozzá egy kis bátorság, de a végeredmény olyan zseniális, hogy érdemes belevágni és kipróbálni. Ha szeretnétek egy szilveszteri vacsin lenyűgözni a társaságot, akkor ennél jobb kaját nem is választhattok!

Hozzávalók

4 - 6 személyre
4 db
langusztin
500 g
arborio rizs
só, bors
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
3 szál
zellerszár
2 db
paradicsom
5 gerezd
fokhagyma
80 g
chorizo kolbász
1 csipet
sáfrány
1 l
alaplé
2 nagy csipet
füstölt pirospaprika
1 csokor
friss petrezselyem
15 - 20 db
feketekagyló
Egy nagy serpenyőben egy kevés olajon 1-2 perc alatt magas hőmérsékleten elősütjük a langusztinokat, majd kivesszük és alufóliába tekerjük őket. Ugyanabba a serpenyőbe még egy kis olajat öntünk és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és kb. 2 perc pirítás után a felkarikázott kolbászt is hozzádobjuk. Az alaplébe szórjuk a sáfrányt. Ha elkezdett odapirulni az alap, megszórjuk a paprikával és belekeverjük a rizst is, megvárjuk, hogy áttetszővé hevüljön.
Beleöntjük az alaplevet, 5-6 perc forralás után, közepes hőmérsékleten rotyogtatjuk. A megtisztított teljesen zárt kagylókat is belerakjuk a rizsbe ( a nyitott kagylókat ki kell dobni, mert az már nem jó). Alacsony lángon 15 perc alatt készre főzzük. Közben megszórjuk a petrezselyemmel, az utolsó 10 percben ráültetjük a farokrésznél visszahajtott langusztinokat és kicsit belenyomkodjuk a rizsbe. Miután elzártuk a lángot, lefedjük és 5 percig hagyjuk pihenni.

Ha tetszett az Így készül a tökéletes tenger gyümölcsei paella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept