Street Kitchen

Ígykészülazolaszminestrone!

Így készül az olasz minestrone!

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
10 dkg
borsó
10 dkg
konzerv fehérbab
3 db
szárzeller
1 db
póréhagyma
0.25 fej
kelkáposzta
0.25 fej
brokkoli
0.25 fej
karfiol
1 csokor
petrezselyem
2 nagy marék
koktélparadicsom félbevágva
1 csokor
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
1 tk
szárított bazsalikom
1 tk
szárított oregánó
1 tk
1.5 l
alaplé
parmezán

Elkészítés
A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd megpörgetjük rajta a répákat, az angolzellert és póréhagymát. Egy nagy csokor bazsalikomot és petrezselymet durvára vágunk és hozzáadjuk a zöldséges alapunkhoz a koktélparadicsomokkal együtt. Felöntjük alaplével, sózzuk és szárított oregánóval, bazsalikommal és majorannával fűszerezzük, majd 30 percig főzzük. Ezután kerül bele a karfiol, a brokkoli, a kelkáposzta, és mikor már majdnem minden puhára főtt, akkor hozzáadjuka a konzerv fehérbabot és zöldborsót is. Öt perc főzés után tálalhatunk is, egy nagy adag parmezánnal és egy löket olívaolajjal.

www.streetkitchen.hu

Végre megjelentek a piacokon a színesebbnél színesebb zöldségek, amikből iszonyatosan finom leveseket tudunk készíteni. Össze is vásároltunk egy csomót, és főztünk belőle egy tökéletes minestrone levest. 

Hozzávalók

1
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
10 dkg
borsó
10 dkg
konzerv fehérbab
3 db
szárzeller
1 db
póréhagyma
0.25 fej
kelkáposzta
0.25 fej
brokkoli
0.25 fej
karfiol
1 csokor
petrezselyem
2 nagy marék
koktélparadicsom félbevágva
1 csokor
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
1 tk
szárított bazsalikom
1 tk
szárított oregánó
1 tk
1.5 l
alaplé
parmezán
A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd megpörgetjük rajta a répákat, az angolzellert és póréhagymát. Egy nagy csokor bazsalikomot és petrezselymet durvára vágunk és hozzáadjuk a zöldséges alapunkhoz a koktélparadicsomokkal együtt. Felöntjük alaplével, sózzuk és szárított oregánóval, bazsalikommal és majorannával fűszerezzük, majd 30 percig főzzük. Ezután kerül bele a karfiol, a brokkoli, a kelkáposzta, és mikor már majdnem minden puhára főtt, akkor hozzáadjuka a konzerv fehérbabot és zöldborsót is. Öt perc főzés után tálalhatunk is, egy nagy adag parmezánnal és egy löket olívaolajjal.

Ha tetszett az Így készül az olasz minestrone! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept