Húsételek

Indiaivajascsirke

Indiai vajas csirke

Hozzávalók
A joghurtos pácos csirkéhez
800 g
csirkemellfilé
300 g
natúr görög joghurt
1 db
gyömbér fele (hüvelykujjnyi, 5-7 centis vastagabb darab)
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
garam masala
2 tk
kurkuma
2 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
csilipehely
só, bors
1 tk
citromlé
Az elősütéshez
2 ek
olívaolaj
A paradicsomos szószhoz
1 fej
vöröshagyma (nagyobb)
2 gerezd
fokhagyma
a gyömbér másik fele
500 g
passata
1 tk
garam masala
1 tk
római kömény
1 tk
kurkuma
0.5 tk
csilipehely (ízlés szerint több vagy kevesebb)
só, bors
A körethez
200 g
basmati rizs
A tálaláshoz
30 g
vaj
230 ml
habtejszín
50 g
vaj
1 ek
vaj
1 marék
friss koriander

Elkészítés
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, egy tálban alaposan összekeverjük a pác összetevőivel, és 20-30 percig pihentetjük. Ha letelt az idő, egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, és a húskockákat több részletben, oldalanként kb. 3-3 percig elősütjük. A tálban maradt joghurtos pácot is felhasználjuk, rákanalazzuk az elősütött, félretett húsra. Ugyanabban a serpenyőben, alacsony lángon felolvasztjuk az újabb adag vajat, felkaparjuk a letapadt pörzsanyagot, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, néhány perces fonnyasztás után az ugyancsak vékonyra szelt fokhagymát, illetve a gyömbér másik felét. Kb. 5 percig, alkalmanként kevergetve sütjük őket, majd jöhet hozzá a passata és a fűszerek is. Pár perces csendes forralás után belekeverjük a tejszínt is. 
Ennél a szakasznál a rizst alaposan átmossuk egy szűrővel, majd egy gyorsforralóban feltesszük főni a víz, a vaj és a só társaságában. Alacsony lángon, lefedve, keverés nélkül főzzük 12-15 percig (ha erősebb a tűzhely, 8-10 perc alatt is elkészülhet, szóval legyetek résen). Mikor a rizst feltesszük főzni, a paradicsomos tejszínes szószba rakjuk a korábban elősütött húst, a pihenés közben engedett levekkel és a maradék joghurtos páccal együtt. Mikor kész a rizs, egy villával átkeverjük, fellazítjuk, ettől még pergősebb lesz.Tálaláshoz apróra vágott friss koriandert szórunk rá, és megpróbáljuk nem egyszerre megenni az egészet.Ha tetszett az indiai vajas csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Sokak kedvence ez az ezerarcú recept, hiszen több változata is van. Íme az én verzióm, ami krémes, fűszeres, nagyon gazdag ízvilággal. Készítsétek el ti is, és számíthattok a valaha kóstolt legomlósabb csirkére és a rengeteg elismerésre, mert isteni lesz!

Hozzávalók

4 főre
A joghurtos pácos csirkéhez
800 g
csirkemellfilé
300 g
natúr görög joghurt
1 db
gyömbér fele (hüvelykujjnyi, 5-7 centis vastagabb darab)
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
garam masala
2 tk
kurkuma
2 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
csilipehely
só, bors
1 tk
citromlé
Az elősütéshez
2 ek
olívaolaj
A paradicsomos szószhoz
1 fej
vöröshagyma (nagyobb)
2 gerezd
fokhagyma
a gyömbér másik fele
500 g
passata
1 tk
garam masala
1 tk
római kömény
1 tk
kurkuma
0.5 tk
csilipehely (ízlés szerint több vagy kevesebb)
só, bors
A körethez
200 g
basmati rizs
A tálaláshoz
30 g
vaj
230 ml
habtejszín
50 g
vaj
1 ek
vaj
1 marék
friss koriander
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, egy tálban alaposan összekeverjük a pác összetevőivel, és 20-30 percig pihentetjük. Ha letelt az idő, egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, és a húskockákat több részletben, oldalanként kb. 3-3 percig elősütjük. A tálban maradt joghurtos pácot is felhasználjuk, rákanalazzuk az elősütött, félretett húsra. Ugyanabban a serpenyőben, alacsony lángon felolvasztjuk az újabb adag vajat, felkaparjuk a letapadt pörzsanyagot, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, néhány perces fonnyasztás után az ugyancsak vékonyra szelt fokhagymát, illetve a gyömbér másik felét. Kb. 5 percig, alkalmanként kevergetve sütjük őket, majd jöhet hozzá a passata és a fűszerek is. Pár perces csendes forralás után belekeverjük a tejszínt is. 
Ennél a szakasznál a rizst alaposan átmossuk egy szűrővel, majd egy gyorsforralóban feltesszük főni a víz, a vaj és a só társaságában. Alacsony lángon, lefedve, keverés nélkül főzzük 12-15 percig (ha erősebb a tűzhely, 8-10 perc alatt is elkészülhet, szóval legyetek résen). Mikor a rizst feltesszük főzni, a paradicsomos tejszínes szószba rakjuk a korábban elősütött húst, a pihenés közben engedett levekkel és a maradék joghurtos páccal együtt. Mikor kész a rizs, egy villával átkeverjük, fellazítjuk, ettől még pergősebb lesz.Tálaláshoz apróra vágott friss koriandert szórunk rá, és megpróbáljuk nem egyszerre megenni az egészet.Ha tetszett az indiai vajas csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Indiai vajas csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept