
Húsételek
Indiaivajascsirke
Sokak kedvence ez az ezerarcú recept, hiszen több változata is van. Íme az én verzióm, ami krémes, fűszeres, nagyon gazdag ízvilággal. Készítsétek el ti is, és számíthattok a valaha kóstolt legomlósabb csirkére és a rengeteg elismerésre, mert isteni lesz!
Hozzávalók
4 főre
A joghurtos pácos csirkéhez
800 g
csirkemellfilé
300 g
natúr görög joghurt
1 db
gyömbér fele (hüvelykujjnyi, 5-7 centis vastagabb darab)
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
garam masala
2 tk
kurkuma
2 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
csilipehely
só, bors
1 tk
citromlé
Az elősütéshez
2 ek
olívaolaj
A paradicsomos szószhoz
1 fej
vöröshagyma (nagyobb)
2 gerezd
fokhagyma
a gyömbér másik fele
500 g
passata
1 tk
garam masala
1 tk
római kömény
1 tk
kurkuma
0.5 tk
csilipehely (ízlés szerint több vagy kevesebb)
só, bors
A körethez
200 g
basmati rizs
só
A tálaláshoz
30 g
vaj
230 ml
habtejszín
50 g
vaj
1 ek
vaj
1 marék
friss koriander

Ha tetszett az Indiai vajas csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept