Pékség

Izgalmasízekegypizzán!

Izgalmas ízek egy pizzán!

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
langyos víz
25 g
friss élesztő
1 tk
cukor
500 g
1 ek
2 ek
olívaolaj
A feltéthez
75 ml
olívaolaj
2 gerezd
zúzott fokhagyma
bors
100 g
prosciutto sonka
120 g
ricotta
150 g
mini mozzarella golyók
60 g
reszelt parmezán
2 db
nektarin vagy őszibarack
100 ml
balzsamecet
50 g
méz
15 levél
friss bazsalikom

Elkészítés

A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt és félrerakjuk 10 percre. A robotgép üstjébe mérjük a sót, lisztet, olívaolajat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztókar segítségével 10 percig dolgoztatjuk, 1 óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 4 felé vágjuk és lisztezett felületen 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy serpenyőt közepes lángon forróra hevítünk, a sütőt előmelegítjük grill funkción 230 fokra. Az olívaolajba keverjük a zúzott fokhagymát.

Amikor forró a serpenyő, lisztet szórunk bele és rátesszük az egyik tésztát. Miközben sül, gyorsan elkezdjük megpakolni a feltéttel. Megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, rátépkedjük a sonkát, rászórjuk a 3 féle sajtot, a cikkekre vágott barackot és amikor már barnul az alja, akkor betesszük serpenyőstül a forró sütőbe és addig sütjük, amíg elolvadnak a mozzarella golyócskák. Ha elkészült kivesszük, tányérra csúsztatjuk, rádobunk pár bazsalikomlevelet. A mézet a balzsamecettel összeforraljuk és egy kanál segítségével ráfröcsköljük a pizzára.

pizzakisokos

www.streetkitchen.hu

A pizza az egész földkerekség egyik legkirályabb kajája, amit kb. mindenki imád. Haverokkal, családdal, de akár egyedül készítve is egy totál megúszós kaja, még ha azt is gondolod elsőre hogy macera. Igazából a tészta pillanatok alatt begyúrható, egy kis kelesztés kell még neki, meg kis nyújtás és már pakolhatod is rá a kedvenc cuccaid. Mi most nyári verzióban hoztuk el nektek a receptet!

Hozzávalók

4 18 cm átmérőjű pizzához
A tésztához
300 ml
langyos víz
25 g
friss élesztő
1 tk
cukor
500 g
1 ek
2 ek
olívaolaj
A feltéthez
75 ml
olívaolaj
2 gerezd
zúzott fokhagyma
bors
100 g
prosciutto sonka
120 g
ricotta
150 g
mini mozzarella golyók
60 g
reszelt parmezán
2 db
nektarin vagy őszibarack
100 ml
balzsamecet
50 g
méz
15 levél
friss bazsalikom

A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt és félrerakjuk 10 percre. A robotgép üstjébe mérjük a sót, lisztet, olívaolajat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztókar segítségével 10 percig dolgoztatjuk, 1 óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 4 felé vágjuk és lisztezett felületen 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy serpenyőt közepes lángon forróra hevítünk, a sütőt előmelegítjük grill funkción 230 fokra. Az olívaolajba keverjük a zúzott fokhagymát.

Amikor forró a serpenyő, lisztet szórunk bele és rátesszük az egyik tésztát. Miközben sül, gyorsan elkezdjük megpakolni a feltéttel. Megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, rátépkedjük a sonkát, rászórjuk a 3 féle sajtot, a cikkekre vágott barackot és amikor már barnul az alja, akkor betesszük serpenyőstül a forró sütőbe és addig sütjük, amíg elolvadnak a mozzarella golyócskák. Ha elkészült kivesszük, tányérra csúsztatjuk, rádobunk pár bazsalikomlevelet. A mézet a balzsamecettel összeforraljuk és egy kanál segítségével ráfröcsköljük a pizzára.

pizzakisokos

Ha tetszett az Izgalmas ízek egy pizzán! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept