Első lépésként a piskótát készítjük el, amihez a szoba-hőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Spatulával hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport is.
Egy 22 cm átmérőjű gyűrűbe vagy tortaformába öntjük a tésztát, és a 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A mousse-hoz a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd angol krémet főzünk, amihez a tejet a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliaaromával és egy csipet sóval 80 fokig hevítünk állandó keverés mellett. Ha elérte a kívánt hőfokot, félrehúzzuk, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat és elkeverjük.
Hozzákeverjük a mascarponét és a joghurtot is, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
A tejszínt háromnegyedig felverjük és hozzáforgatjuk.
A piskótát vagy a tortaformában hagyjuk, ha azt használtunk, vagy egy tortakarikát teszünk köré, fóliát helyezünk el a karika mentén, hogy ne ragadjon a karika falához a desszertünk, és beleöntjük a joghurtos mousse-t, majd hűtőbe tesszük addig, amíg meg nem dermed, kb. 4-5 órára.
A barackzseléhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy gyorsforralóban forrásig melegítjük a kimagozott és félbevágott barackot a cukorral, majd botmixerrel pürésítjük. Nem hámozzuk meg, hisz a gyönyörű színét a barack héja fogja adni. Ha szeretnénk, le lehet szűrni. Hozzáadjuk a zselatinlapokat, és szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk kb. 30 percig.
A mousse-t kivesszük a hűtőből, és a zselét a tetejére öntjük.
Visszatesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed, majd friss őszibarackkal tálaljuk.
Joghurtosbarackossüti
Könnyű kakaós piskótaalap, selymes vaníliás joghurtmousse és gyümölcsösen friss barackzselé találkozik ebben a gyönyörű, látványos desszertben. Egy harapás, és rögtön olyan, mintha a legjobb nyári pillanatokat élnéd újra – ezt tényleg muszáj kipróbálnod!
Ez a joghurtos barackos süti maga a nyár egyetlen szeletben! A lépések jól követhetők, így bátran nekiállhatnak kezdők is – csak egy kis türelem kell a pihentetéshez. :)
Hozzávalók
A mousse-hoz
A barackzseléhez
A tálaláshoz
Elkészítés
Első lépésként a piskótát készítjük el, amihez a szoba-hőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Spatulával hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport is.
Egy 22 cm átmérőjű gyűrűbe vagy tortaformába öntjük a tésztát, és a 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A mousse-hoz a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd angol krémet főzünk, amihez a tejet a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliaaromával és egy csipet sóval 80 fokig hevítünk állandó keverés mellett. Ha elérte a kívánt hőfokot, félrehúzzuk, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat és elkeverjük.
Hozzákeverjük a mascarponét és a joghurtot is, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
A tejszínt háromnegyedig felverjük és hozzáforgatjuk.
A piskótát vagy a tortaformában hagyjuk, ha azt használtunk, vagy egy tortakarikát teszünk köré, fóliát helyezünk el a karika mentén, hogy ne ragadjon a karika falához a desszertünk, és beleöntjük a joghurtos mousse-t, majd hűtőbe tesszük addig, amíg meg nem dermed, kb. 4-5 órára.
A barackzseléhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy gyorsforralóban forrásig melegítjük a kimagozott és félbevágott barackot a cukorral, majd botmixerrel pürésítjük. Nem hámozzuk meg, hisz a gyönyörű színét a barack héja fogja adni. Ha szeretnénk, le lehet szűrni. Hozzáadjuk a zselatinlapokat, és szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk kb. 30 percig.
A mousse-t kivesszük a hűtőből, és a zselét a tetejére öntjük.
Visszatesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed, majd friss őszibarackkal tálaljuk.

Tipp: használhatod a kedvenc gyümölcsöd, viszont ha savasabb gyümit választanál, mint például a maracuja, adj hozzá plusz 1 zselatinlapot.
Tipp 2: ha szeretnéd, kifagyaszthatod a zselét egy zsírpapíron, tortagyűrűbe öntve, és a mousse közé rakhatod, nem a tetejére.
A joghurtos barackos süti után kedvet kaptál még több barackos sütihez? Íme, itt van még három tutiság!
Ha tetszett a Joghurtos barackos süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!