Hozzávalók
- 4 db nagyobb krumpli
- 4 ek olívaolaj
A töltelékhez
- 400 g juhtúró
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 2 ek tejföl
- só, bors
A tetejére
- 300 g reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
- 2 ek tejföl
- 1 kis csokor petrezselyem a tálaláshoz
Juhtúrós körözöttel töltött krumpli
Hozzávalók
- 4 db nagyobb krumpli
- 4 ek olívaolaj
A töltelékhez
- 400 g juhtúró
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 2 ek tejföl
- só, bors
A tetejére
- 300 g reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
- 2 ek tejföl
- 1 kis csokor petrezselyem a tálaláshoz
A krumplikat alaposan megmossuk, és mikróban 10 perc alatt, legmagasabb fokozaton megfőzzük, de persze hagyományos módon is megfőzhetjük. Ezután hosszában félbevágjuk, és kanállal kiszedjük a belsejét.
Olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A juhtúrót kikeverjük az olvasztott vajjal, az apróra vágott hagymával és fokhagymával, a tejföllel, és a fűszerekkel. Ha a krumplik megsültek, akkor kicsit sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a körözöttel. A tetejére reszelt sajtot teszünk, és visszatesszük a 180 fokos sütőbe 20-25 percre, hogy a sajt rápiruljon.
Tejföllel és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.