Száraz edényben borostyánszínűre olvasztjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a zsiradékot. Azonnal mehet is rá a reszelt káposzta, sózzuk, borsozzuk és szárazra pirítjuk.
A tésztát bő sós forró vízben kifőzzük, ráöntjük a pirított káposztára, és alaposan összeforgatjuk.
Sóval, borssal, cukorral? Ezt az ételt annyira sokféleképp lehet enni, hogy biztosan mindenki szereti, vagy majd most megszereti. Egy a fontos: alaposan pirítsuk meg!
Hozzávalók
4 főre
2 ek
kristálycukor
80 g
kacsazsír
1 kg
fejes káposzta
só, bors
400 g
fodros nagykocka
Száraz edényben borostyánszínűre olvasztjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a zsiradékot. Azonnal mehet is rá a reszelt káposzta, sózzuk, borsozzuk és szárazra pirítjuk.
A tésztát bő sós forró vízben kifőzzük, ráöntjük a pirított káposztára, és alaposan összeforgatjuk.
Káposztás tészta (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a Káposztás tészta, ahogy Lajos készíti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!