Saláták

Kaprosgerslisalátacéklával

Kapros gerslisaláta céklával

Hozzávalók
250 g
gersli
70 g
tökmag
1 db
nagyobb főtt cékla
100 g
kígyóuborka
100 g
zellerszár
2 szál
újhagyma
1 ek
fehérborecet
1 ek
balzsamecet
4 ek
olívaolaj
1 csipet
chipotle chilipehely
1 - 2 ek
friss, aprított kapor
só, bors

Elkészítés

A gerslit sós vízben kb. 40-50 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. 

A tökmagot egy száraz serpenyőben sóval, 4-5 perc folyamatos rázogatás mellett magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg pattogni kezdenek. 
A céklát, a kimagozott kígyóuborkát, a zellerszárat és az újhagymát 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd az összes többi alapanyagot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

www.streetkitchen.hu

Csupa egészséges alapanyag egy klassz, laktató, és nem mellékesen vega salátában, ami köretként is szuper, de egyébként laza ebédnek is simán megteszi!

Hozzávalók

5 - 6 főre
250 g
gersli
70 g
tökmag
1 db
nagyobb főtt cékla
100 g
kígyóuborka
100 g
zellerszár
2 szál
újhagyma
1 ek
fehérborecet
1 ek
balzsamecet
4 ek
olívaolaj
1 csipet
chipotle chilipehely
1 - 2 ek
friss, aprított kapor
só, bors

A gerslit sós vízben kb. 40-50 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. 

A tökmagot egy száraz serpenyőben sóval, 4-5 perc folyamatos rázogatás mellett magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg pattogni kezdenek. 
A céklát, a kimagozott kígyóuborkát, a zellerszárat és az újhagymát 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd az összes többi alapanyagot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a Kapros gerslisaláta céklával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept